13. kolo
24.11.2012 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton FC - Norwich City 1:1

Everton hlásí druhou ztrátu v řadě, po porážce od Readingu dnes doma pouze remizoval s Norwichem 1:1 a ztrácí kontakt s vedoucími týmy. Toffees vedli zásluhou Naismithe, po přestávce však hosté převzali iniciativu, favorita jasně přehrávali a nakonec také zaslouženě vyrovnali, když se hlavou prosadil Bassong...

Everton se do svého soupeře zakousl hned od první minuty a přestože se v úvodních pasážích hry nedokázal vyvarovat zbytečných nepřesností v rozehrávce, postupem času svou hru stále více zpřesňoval. A ve dvanácté minutě se už také dostal do vedení, to když Hitzlsperger našel na levém křídle Ovieda, ten v osobním souboji až příliš snadno předčil Whittakera, předložil perfektní zpětnou přihrávku Naismithovi a ten prudkou ranou pod břevno nedal Ruddymu žádnou šanci.

O chvilku později pronikl z levé strany až do pokutového území soupeře Baines, jeho pěknou křížnou střelu však Ruddy fantastickým zákrokem vyrazil. Sice pouze k dobíhajícímu Osmanovi, ten ale nedokázal zachovta chladnou hlavu a ve snaze co největší silou dopravit míč do sítě přestřelil. Norwich o sobě dal poprvé výraznaji vědět ve čtyřiadvacáté minutě, a hned z toho byla opravdu čistá gólová příležitost. I s notnou dávkou štěstí se před Howarda prokousal Grant Holt, zakončení se mu ovšem vůbec nepodařilo a domácí brankář zasahovat nemusel.

Everton pak znovu převzal taktovku a do koncep oločasu už jí nepustil ani na minutu. Druhý gól ale Toffees nepřidali, protože Osman pálil z hranice šestnáctky levačkou jen slabě a navíc do středu branky, Naitmithův pokud po chytrém sklepnutí Jelaviće skončil kdesi u rohového praporku a další Osmanova akce po krásné narážečce s Pienaarem skončila nepodařeným zakončením, se kterým neměl Ruddy problémy.

Po návrtau ze šaten Canaries přidali, najednou začali víceméně ovládat střed hřiště a tím si logicky i vytvořili optickou převahu, vyložené šance však nepřicházely ani na jedné straně. Everton byl v těchto chvílích zcela neškodný, Norwich zahrozil snad jen povedeným volným přímým kopem Pilkingtona, po kterém se musel ke své pravé tyči vymrštit Howard.

Na ideálně načasovaný Whittakerův pas za domácí obranu si pak naběhl Holt, o ofsajd se nejednalo, gólman Toffees ale na poslední chvíli zasáhl před mohutným útočníkem Kanárků. Na druhé straně zahrozil Everton zásluhou standardní situace, Distinova hlavička však zřejmě mířil těsně mimo, i tak navíc dokázal Ruddy zasáhnout.

Poté si oba týmy vytvořily pořádný závar před brankou soupeře, zvláště před Howardovou klecí bylo pořádně rušno, nakonec ale gólmani ani nemuseli zasahovat. Patnáct minut před koncem ukázal svou extratřídu Leighton Baines, jenž se fantasticky prohnal postupně kolem hned šesti hráčů Norwiche, gól, který by si akce zasloužila, z toho ale nebyl, Ruddy totiž pohotově zasáhl.

Rozhodnout mohli domácí šest minut před koncem normální hrací doby, kdy šli Naismith s Jelavićem do přečíslení dvou proti jednomu, první jmenovaný ošvem akci totálně zazdil nepřesnou přihrávkou. Na opačné straně hlavičkoval Pilkington, Howard však byl připraven, Baines zase ze standardní situace přestřelil. Zasloužené vyrovnání Norwiche přišlo až prakticky v samém závěru utkání. To ze standardky nacentroval Garrido, na zadní tyči nejvýše vyskočil Sebastian Bassong a přihrál Canaries po zásluze bod za remízu 1:1.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

ale spis 0:0, na 3 goly v siti Norwiche si opravdu nechte zajit chut

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Norwich

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele