26. kolo
09.02.2013 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Lampard opět skóroval, Chelsea porazila Wigan 4:1

Dlouho se Chelsea s jedním z kandidátů na sestup trápila, chvílemi to už vypadalo opět na klasický "Rafův" závěr s nešťastným koncem - pak se ovšem taktovky chopil Frank Lampard a rozhodl. Blues se tak opět dostali na třetí místo tabulky, které na chvíli přepustili Tottenhamu. Wigan naproti tomu zůstává na "druholigovém" 18. místě.

Legenda. Frank Lampard nabírá naprosto famózní střeleckou formu, když v posledních osmi ligových utkání nasázel sedm gólů. Výrazně se díky tomu přiblížil prvnímu místu historických střeleckých tabulek Chelsea, kde mu k překonání někdejšího kanonýra Tamblinga chybí při jeho 198 zásazích už jen pět branek.

Jeho chvíle nicméně přišla až pár minut před závěrečným hvizdem. První šanci utkání měl paradoxně Di Santo, který se kličkou zbavil obránce a Petr Čech již s vyléčeným malíčkem skvěle vyrazil na roh. Chvíli nato zkoušel štěstí Maloney, který po nedorozumění v obraně Chelsea obstřeloval technickou ranou Čecha - ten však s trochou námahy ránu kryl.

A tak se prosadila Chelsea. David Luiz razantně zastavil zhruba v polovině úvodního dějství rodící se útok hostí, vyvezl míč a přihrál Torresovi. Španěl prvním dotekem našel krásnou dálnici pro Ramirese, který po chvilce úprku na bránu opět prokázal perketní schopnost zakončení v plné rychlosti - technická rána pod břevno a 1:0 pro Blues.

Torres se mohl prosadit i gólově, po půlhodině hry mu na hlavu centroval Azpilicueta a "Nando div nezvýšil skóre - Al Habsi však skvěle vyškrábl na roh. Na 2:0 tak upravil až Hazard po změně stran. Opět to byl Azpilicueta, kdo asistoval, pravý bek Chelsea obešel na pravé straně obránce, přihrál do báječné pozice Edenu Hazardovi a ten i s trochou štěstí překonal brankáře Wiganu porduhé - 2:0.

Pak zřejmě domácí polevili v defenzivní koncentraci, jak jinak totiž vysvětlit, že hned za dvě minuty ani jeden z obránců nezachytil náběh Maloneyho, který si počkal na famózní míč za obranu od McArthura, obešel vyběhnuvšího Čecha a do prázdné brány snížil na 2:1. Tento gól trošku Chelsea utlumil a vypadalo to na další utrápený boj o body. Deset minut před koncem dokonce Koné odtancoval od pečlivě bránícího Azpilicuety a prudkou přízemní ranou vystrašil fanoušky - Čech ale kryl.

Až v sedmaosmdesáté minutě bylo rozhodnuto. A postaral se o to kdo jiný než kapitán Frank Lampard. Nejlepší hráč utkání Eden Hazard zatáhl míč do vápna, přihrával na jeho hranici Matovi, který jej pustil mezi nohama a druhý nejlepší střelec v historii Chelsea parádní utaženou ranou po zemi k tyči nedal Al Habsimu nejmenší šanci - 3:1.

Snad až trochu nespravedlivý stav ještě dokreslil střídající Marko Marin. Ten na hřišti pobyl asi minutku, když skvěle zareagoval na Al Habsiho zákrok po dělovce Azpilicuety a hlavičkou v obtížné pozici uzavřel skóre do prázdné brány na 4:1. Zaokrouhlit skóre mohl ještě Torres, jenže Al Habsi tentokrát báječným zákrokem jeho dorážku vyrazil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (19)

Přidat komentář
Tuxedo

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Devil

Chelsea ma co napravovat....

2:0

Reagovat
Paddy

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak tady to nemuze byt jinak nez tutova remiza

Reagovat
Metijuu

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
REPLIKATOR

0:1 Di Santo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Lamps ještě 5 gólů

Reagovat
MiraM

Tak co ten Al Habsi ?

Reagovat
7kaka7

Marin umi využit čas , stih dat gól a dostat žlutou kartu

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Čechíno

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/jarmuvek/chewig41mo-PaX8Ow8xRbo8X3ZM

No když už tam pořád musí cpát toho Torrese, tak ať ho dají aspoň na kraj zálohy...jako útočník je na ho*no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele