30. kolo
17.03.2013 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lampard dvoustým gólem za Chelsea pomohl k výhře nad West Hamem

Třetí povedený výkon Chelsea ve třetí soutěži za sebou. Dnes se obětí stal West Ham, který tak v minilondýnském derby prohrál na Stamford Bridge 2:0. Hlavní postavou utkání byl Eden Hazard, který jeden gól dal a druhý geniálně nachystal pro Franka Lamparda. Anglický záložník tak vsítil kýžený zásah číslo 200 v dresu Blues. Chelsea se zároveň posunula na třetí místo tabulky.

Duel se nesl v naprosto jednoznačném duchu. První i druhé dějství Chelsea suverénně Hammers přehrávala a bylo jen otázkou času, kdy padne první gól. Dvakrát byl blízko Demba Ba, který nejprve po famózním Lampardově pasu neproměnil samostatný nájezd, a pak ve skluzu poslal vedle i Hazardův centr.

Eden Hazard odehrál fantastický zápas a vlastně sám zařídil obě branky Chelsea. Po osmnácti minutách levačkou vyprášil Jaaskelainenovi rukavice a už za pár vteřin se k němu míč vrátil a tentokrát slabší pravou nohou geniálně našel hlavu Franka Lamparda, jenž dvoustým gólem za Chelsea otevřel skóre - 1:0.

West Ham soupeři nestačil, jediným hráčem, který dělal domácím problémy, byl Andy Carroll. Urostlý forvard dokonce skóroval, ale v souboji s Luizem si pomohl faulem. Pak už úřadovala jen Chelsea. Do poločasu nebezpečně střílel Luiz, Hazard, těsně vedle pak mířili Moses, Mata a znovu David Luiz. Další stoprocentní šanci pak spálil Demba Ba, který ztroskotal na Jaaskelainenovi po skvělé práci Mosese.

Druhá polovina zápasu začala pro svěřence Rafaela Beníteze dokonale. Skvostně zafungovala spolupráce dvou nejlepších hráčů týmu Hazarda s Matou, při níž španělský záložník krásným obloučkem vyslal Belgičana do vápna a někdejší hráč Lille levačkou k tyči nedal Jaaskelainenovi naději - 2:0.

Chvíli nato mohl zvýšit i Mata, ale Jaaskelainen kromě dvou nechytatelných gólových střel přiváděl ofenzivní hráče Chelsea k šílenství. Takhle si finský gólman poradil i s přímým kopem Lamparda nebo tečovanou střelou Edena Hazarda. Belgický fotbalista měl ještě jednu šanci o chvíli předtím, když po kombinaci Oscara a Maty trefil blokujícího obránce.

West Ham se k brance domácích dostával sporadicky a když už, Čech skvěle vychytal. Poradil si s ránou Carrolla, O’Neilla a báječně zneškodnil i nebezpečnou hlavičku Carltona Cole z poměrně velké blízkosti.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
vanGomm

HX tedy výhra Chelsea o gól.Takhle totiž vyhrají polovinu zápasů.Takže kurz 4,1 tzv. nedej to.

Reagovat
smazaný uživatel

tady ti to nevyde, bude to minimalne o dva

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 vyhra...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele