6. kolo
30.09.2012 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

West Midlands derby vítěze nemělo, Bent zachránil Villans bod

West Bromwich dlouho sahal po třech bodech. Jen deset minut mu scházelo od skoku na fantastické čtvrté místo v tabulce, ale střídající Darren Bent byl proti. Po rohovém kopu vyrovnal na konečných 1:1 a záhy poté mohl dokonce skóre zcela otočit. Body se však rozdělily rovným dílem a Baggies se po nekompletním šestém kole usadili na šesté příčce. Aston Villa zůstává patnáctá.

První půle moc krásy nenabídla, podle očekávání byla hra vyrovnaná a postrádala potřebnou kvalitu, natož pak gólové šance. Tu největší měl už pět minut po začátku Shane Long, který hlavičkoval na zadní tyči, ale bránu netrefil. Na druhé straně pak dvakrát donutil k Bena Fostera k zákroku uzdravený Brett Holman.

Pět minut po začátku druhého dějství to byl opět Long, kdo se dostal do gólové šance, ale tentokrát už se nemýlil. Centr Mulumbua hlavou proměnil ve vedoucí gól, ale nacházel se v postavení mimo hru. O další minutu později však už otevřel skóre v souladu s pravidly. Tentokrát se do role nahrávače převtělil James Morrison, Ron Vlaar při pokusu o odkop míč jen lízl a Shane Long do poloprázdné brány s přehledem uklidil - 0:1.

Aston Villa potřebovala vstřelit branku a krátce nato si vytvořila i šance. Bentekeho střelu do prázdné branky ale zblokovala obrana a Bennettův přímák skončil těsně vedle. Kouč domácích Lambert se nakonec rozhodl poslat na hřiště Darrena Benta a vyplatilo se mu to. Deset minut před koncem rozehrál roh Bannan, Vlaar hlavičkoval, Clarkova střela byla zblokována a do třetice Bent levačkou propálil balon do sítě - 1:1.

V poslední pasáži utkání se Villans snažili o úplný obrat, ovšem příležitosti už v další branku nezužitkovali. Agbonlahorův pokus zneškodnili společně Popov s Fosterem a dvě minuty před koncem velkou šanci spálil opět Bent, jenž po narážečce s Agbonlahorem mířil nad.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Veselac

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele