14. kolo
27.11.2012 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lambert se vrátil a Villans proti Readingu urvali ojedinělé domácí vítězství i čisté konto

Nedělní večer v Anglii nabídl jeden jediný prvoligový gól. Zatímco však nezasvěcení diváci mohou smutnit, fanoušek Aston Villy si stěžovat rozhodně nebude. Villans po velenáročném losu ihned zvládli naplno bodovat a splnili si tak povinnost, na kterou musejí o víkendu navázat skalpem dalšího nedaleko posazeného celku.

Úvodní část plná jakoby nespoutaného pohybu byla k vidění na Villa Parku. Bohužel stejně nespoutaného jako často nesmyslného, lépe řečeno zbytečného. V tomto ohledu "exceloval" především Andreas Weimann, který prožíval svůj den blbec.

Talentovaný Rakušan nejprve zneuctil krásný brejk 2 na 1 a pak po parádní Bentekeho přihrávce vložil do koncovky až příliš síly - ačkoliv tehdy stačilo prostě jen trefit bránu. V dobré příležitosti přitom nepochodil ani sám Belgičan. V 17. minutě Holmanova přihrávka od rohového praporku senzačně nebyla přerušena ani jedním ze dvou obránců Readingu, ovšem volný Benteke ze stoje gumového Federiciho neprostřelil.

Reading měl naproti tomu alespoň dva závary. Po jednom zblízka špičkou Guzan reflexivně vyrážel Robertsův pokus, aby pak na zemi přihlížel marnému Le Fondreho pokusu o jakési "mininůžky"; při druhém se hosté neprávem dožadovali penalty. Blíže gólu nicméně po celou dobu rozhodně byli domácí, ačkoliv druhou půlku úvodního dějství strávili v solidní izolaci. Manažer Lambert tedy při odchodu do kabin nadšením rozhodně nezářil.

Do druhého poločasu se vstoupilo poněkud vlažně. Holman jen pohladil boční síť Federiciho svatyně, Weimann z podobné pozice - z rohu vápna - rovněž slabší levačkou nedal své střele potřebnou razanci.

Le Fondre po bezmála hodině hry trestuhodně přehlavičkoval branku po rohu; což šlo ihned na druhé straně říct také o Clarkovi, jen s tím rozdílem, že on pro změnu nezměřil správně horizontální parametry svého hlavičkovaného projektilu. Avšak zatímco Villans byli stále tím vepředu aktivnějším mančaftem a ještě si přichystali nějaké ty menší příležitosti, včetně jedné gólové, Royals měli onou Le Fondreho hlavičkou de facto padla.

Jakmile tedy Morrison v 80. minutě nezvládl vyhlavičkovat poněkud unavenou Bentekeho hlavičku po dalším bezchybném rohu (leč tentokrát Westwoodově), prakticky už nebylo moc co řešit. Huntův pokus letěl na Guzana z uctivé vzdálenosti a dál už nic na scénu nepřikvačilo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 westwood, bent

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Premrdany zapas, gol az z poslednej minute nerozhodol o delbe bodov, tentokrat to ale bude ine a mam taky pocit ze dnes sa snura prehier a remiz prelomi v nas prospech. 1-2 come on reading ;-)

Reagovat
patrikhm

Neschopnost Readingu velí!

Reagovat
HullCity

Ten Benteke je opravdu jedním z nejlepších nákupů Aston Villy za poslední dobu!!Sice dal zatím "jen" 3 goly,ale jeho přínos pro tým je obrovský.V útoku je prakticky vždy sám,ale dokáže si nakopnutý balon zpracovat a podržet ho,dokud mu nepomůžou spoluhráči ze zálohy.Silově je na tom daleko lépe než Bent a myslím si,že i přístupem.Není proto divu,že Lambert dává šanci právě Bentekemu.V belgické reprezentaci je též skvělý: 9 zápasů a 4 goly a to proti Nizozemsku,Srbsku,Skotsku a Rumunsku.Opravdu stojí za to ho sledovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele