37. kolo
11.05.2013 13:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Rekordman Lampard poslal Chelsea dvěma góly do Ligy mistrů

Zápas se vším všudy. Náboj, atmosféra, ostré souboje, góly, rekordy, kontroverzní situace... nechybělo zkrátka nic. Hrdinou zápasu se stal Frank Lampard, který dvěma góly (na oba mu nahrál Hazard) zařídil pro Chelsea vítězství 2:1, jistotu umístění v TOP 4 a sobě definitivní status nejlepšího střelce historie klubu. Skóre přitom otvíral Christian Benteke, jenž se však také červenou kartou podepsal pod obrat Blues. Ještě před ním se nechal vyloučit Ramires.

Zápas začal veskrze vyrovnanou hrou, v hlučné atmosféře měla lehce navrch Chelsea, ale Aston Villa držela krok. Ba co víc, hned z první šance duelu šla do vedení. One man show Christiana Bentekeho podpořil svým těžkopádným pohybem Gary Cahill, který dovolil projít úžasnému Belgičanovi průchod do šestnáctky; střelu na přední tyč pak Petr Čech neočekával a zoufale natažená noha dobře umístěný projektil nezastavila - 1:0.

Domácí pokračovali v sympatickém fotbalu, odvahu ukázal Delph, jehož dalekonosná rána prosvištěla těsně mimo bránu. Chelsea se přes pečlivě bránící Villans dlouho nemohla prosadit, až genialita Juana Maty rozbila soupeřovu defenzivu. Pohádkový oblouček našel dokonale nohu Demby Ba, jenž ale ve obrovské šanci ztroskotal na výborně vyběhnuvším Guzanovi. Po půlhodině hry pak div nenachytal gólmana Villy v nedbalkách Frank Lampard - přímý kop miláčka fanoušků Blues se div nedoplazil za čáru Guzan jej nakonec vytlačil alespoň na tyč.

Závěrečná čtvrthodina neztratila na úrovni, fotbal se hrál stále poměrně pohledný, na šance však již skoupý. Přesto měl sudí Mason plné ruce práce, i když příjemná zrovna nebyla. Hned třikrát mohl s bez skrupulí poslat hráče pod sprchy - Bentekeho loket do tváře Azpilicuety nebyl zrovna košér a ani Terryho záchranný skluz vůči Syllovi po Ramiresově chybě nemusel rozhodčí ocenit jen žlutě. Až v poslední minutě učinil svému trápen zadost právě Ramires, jehož máchání nohama v blízkosti hlav Villans musel arbitr ocenit kartou - a jelikož byla druhá, mazal do kabin o pár vteřin dříve než spoluhráči.

Rafael Benítez musel se sestavou něco udělat, do hry přišel v první půli citelně scházející David Luiz, zaujal místo vyloučeného Ramirese a Juan Mata se místo Mosese přesunul na kraj nyní již pouze čtyřčlenné záložní řady. Ale Chelsea na Aston Villu zpočátku druhé půle vůbec nestačila, naopak se musela strachovat o své defenzivní konto. Příležitosti však nevyužili Weimann, Agbonlahor, Bennett ani Delph. Misky vah se začaly převažovat až po hodině hry...

Boží mlýny totiž semlely do té doby jediného střelce utkání Christiana Bentekeho, zvíře z Beneluxu neudrželo na uzdě svou živelnost, při snaze zpracovat vysoký míč spočítal kolíky Terrymu žebra a po druhé žluté kartě vyrovnal počet vyloučených na 1:1. Neuplynuly pak ani tři minuty a stejný stav svítil i na výsledkové tabuli. Po Hazardově příhře se o to stylově postaral Frank Lampard, který levačkou zpoza vápna rozvlnil síť za Guzanem a gólem číslo 202 dohnal Bobbyho Tamblinga v čele historických střeleckých tabulek Chelsea.

Jenže místo toho, aby Blues na gól navázali zvýšenou aktivitou, otěže převzali opět domácí. Nejblíže brance byli domácí po střele, kterou tečoval Ashley Cole a břevno přelétla jen o kousíček. Nicméně to byla Chelsea, kdo se chytal za hlavu více. Po rohovém kopu poslal míč na bránu Cahill, z brankové čáry jej odkopl Sylla, jenže Dembova dorážka už celým objemem v bráně byla. Milimetrovou situaci však rozhodčí nevyhodnotili správně a branku neuznali. Westwoodův heroický skok vůči útočníkově dorážce tak nakonec Aston Villu zachránil.

Chelsea i nadále hrozila především ze standardních situací, Matův přímák prolétl těsně vedle, s Luizovou ránou měl Guzan velké problémy. Srdce až v krku měli nicméně i fanoušci Chelsea; Westwood zle provětral Čechovy rukavice střelou zpoza vápna, na kterou mu krásně nabyl Fabian Delph.

Opravdový výbuch ale přišel až dvě minuty před koncem základní hrací doby. Skvělý Eden Hazard si narazil s Colem, pronikl až téměř k brance, načež před prázdnou svatyni naservíroval míč Franku Lampardovi - 1:2, gól v dresu Chelsea číslo 203, překonání Tamblingova rekordu; a vzhledem k tomu, že Aston Villa svůj tlak proti devítičlennému soupeři (Hazard se při další sólové akci zranil a sedmiminutové nastavení nehrál) ve vyrovnání nepřetavila, také tři body a jistotu umístění v nejlepší čtyřce pro Blues!

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
niflheim

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2.

Reagovat
PetersCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 3xMata

Reagovat
smazaný uživatel

musíme !! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M1ck0

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

piča remíza pome Villans 1:1 zkurvíme hajzli

Reagovat
smazaný uživatel

Benteke - Lamps (pencle)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Laaaaaaaaaaaaaaamps!!!! jo

Reagovat
smazaný uživatel

po slibné první půli jsem věřil, že Villans alespoň bod vybojují. je to škoda i pro Gunners a nás. ale kloubouk dolů před Frankem.

Reagovat
smazaný uživatel

Po prvnim polocase se mi to dost nelibilo, aby zaver sezony takle zkazili, pak jeste Ramiserova karta. Ale Eden s Frankiem to dokazali a Lamps je tak rekordman a najezd do skupiny LM je tak za rohem. Arsenal podle me 6 bodu neudela, ale kdyz uz se ten Rosa rozehral do zakladu tak aspon predkolo bych jim pral

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/349981424a103ed1f2dd82653a5a7409/

Lampard mi zařídil docela solidní výhru, škoda, že v neděli nezvítězila i Málaga, jinač by byl uplynulý výkend solidně výdělečnej, ale Lamparda si Chelsea musí nechat do doby kdy nebude chtít odejít on sám. Hrozně moc zápasů rozhodl pro Chelsea za dobu svého působení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele