26. kolo
25.02.2012 16:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan se rozešel s Aston Villou bez branek a zůstává dál přikován ke dnu

DW Stadium se znovu nedočkalo domácího vítězství, už pojedenácté v řadě, tentokráte si odvezla bod Aston Villa, která si tak udržuje relativně komfortní náskok od sestupových příček. Latics opět mohou děkovat Al Habsimu, jenž svůj tým podržel zejména při šanci Darrena Benta...a posunul ho na úroveň předposledního Boltonu.

Wigan do utkání vstupoval bezprostředně po klíčové výhře na Reebok Stadium, zatímco Villa čekala na plný bodový zisk tři zápasy. Oba celky začaly pod tíhou sestupových bojů hodně aktivně, o málo navrch ale měli přece jen hosté, kteřísi vypracovali záhy také dvě velmi dobré šance: Robbie Keane, jenž hrál svůj poslední zápas za Villans před svým návratem do LA Galaxy se mohl rozloučit stylově, jeho dalekonosný pokus ale Al Habsi zneškodnil. Ománský brankář musel zasahovat i proti Bentovi, jehož vyslal ke zteči opět Keane, ani reprezentační útočník ale neuspěl.

Po celý zbytek prvního dějství se však dirigentská taktovka překlopila na stranu Wiganu, který hrozil především po levé straně, kde Victor Moses sváděl urputné souboje s Alanem Huttonem. Něco však domácím pořád chybělo - přesnost ve finální fázi, což ostatně nejlépe dokládá fakt, že Latics mají na DW Stadium chudou bilanci jedenácti branek a na výhru už zde čekají od srpna.

Druhá polovina byla v podstatě zrcadlovým obrazem té první, jen s delší dominancí Wiganu, jemuž mohl zajistit klid Di Santo, který se snažil tak vehementně propálit dvojblok Gardner - Collins, až se mu povedlo trefit ruku prvně jmenovaného, sudí Friend ale pokutový kop neodpískal. Největší šanci měl sedm minut před koncem střídající Hugo Rodallega, z otočky ale nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Hostující fanoušci potom na závěr "tradičně" vypískali manažera Alexe McLeishe, jež má před sebou nezáviděníhodnou pozici.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Di Santo-Bent,Keane,Petrov

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele