19. kolo
01.01.2012 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Everton na Nový rok zaskočil celé The Hawthorns

Užuž se schylovalo k druhé novoroční bezbrankové remíze za poslední dekádu. Nakonec si ale na The Hawthorns vzal překvapivé slovo věčný marod Victor Anichebe, čímž pro Karamelky zajistil posun do první desítky. WBA naproti tomu pokračuje v mizerných výsledcích na domácí půdě, když tu dnes nevyhrálo už počtvrté v řadě.

Chtělo by se říct: klasická novoroční holomajzna. Naštěstí v rámci Premier League skutečně neplatívá, že jak na Nový rok, tak po celý rok. Není tedy třeba být z mizerného tempa prvního zápasu roku 2012, které si vyžádalo i pár nespokojených výlevů z publika, nějak zvlášť rozházený. Nicméně faktem zůstává, že na úvodním dějství šlo najít snad jen dvě pozitiva: Bainesův neúnavný, inspirativní výkon; a spolupráci Morrisona s Longem, jíž umožnil mimořádně zmatený Distin a irský útočník ji vinou nevelkého vzrůstu hlavou trestuhodně zakončil nad břevno.

Krom toho akorát vynikala neschopnost Baggies vypořádávat se s centry do pokutového území. Jeden takový špatně boxoval Foster, což napravil divokým vyběhnutím proti okamžité střele Rodwella, druhý zase jeden z obránců odvracel jen do srdce pokutového území, kde čekal nepovedeně zakončující Saha.

Druhý poločas začal nadějně. Svou chvilku slávy si vedle svého parťáka z útoku mohl zažít i Odemwingie, také on ale v ohromné šanci pohořel. Když si poradil s Jagielkou a ocitl se vlastně sám před Howardem, zbrkle napálil míč vysoko nad bránu. Už z toho by se možná dalo vyčíst, že směrem dopředu bylo přeci jen méně marné WBA. Everton se vyloženě trápil, takže do 65. minuty Moyes hned třikrát vystřídal - a vždy poslal na plac útočníka (Gueye, Stracqualursi, Anichebe).

Ani to nicméně Toffees nenakoplo. Pomoci jim k senzačnímu venkovnímu vítězství proto musel sám soupeř: v 86. minuty do hlavičky skákali dva borci v pruhovaném, což mělo za výsledek balon pro Anichebeho, jenž se na malém vápně umně prosadil i v obležení tří protihráčů. Nigerijský lazar se tak v lize prosadil poprvé od dubna 2010.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé Everton,sice to dlouho vypadalo křečovitě ale přece s toho jsou 3 body!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele