36. kolo
28.04.2012 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Pro dnešek nepřirozeným výsledkem skončilo derby na The Hawthorns - 0:0

Zatímco na ostatních frontách se většinou nadšeně pálilo ostrými, Aston Villa s West Bromwichem se v rámci lokálního derby dlouho omezovaly jen na nefalšovanou zákopovou válku. Až dech beroucí finiš byl ochotný snést dnešní měřítka, ani on nicméně byť jediný gól nepřinesl.

V prvním poločase byl onen kontrast nejdrastičtější. Wigan válcoval Newcastle, Swansea rozehrálo přestřelku s Wolves, Everton drtil Fulham - a duel dvou sousedů stěží přinášel šance. Především v souvislosti s letošní Aston Villou každopádně nebylo příliš divu. Vždyť McLeishovi svěřenci v minulých pěti kolech udeřili všehovšudy třikrát. Dnes se ovšem plnému bodovému zisku blížili patrně spíše než soupeř; zejména v průběhu úvodního dějství hned dvakrát měli zaskórovat. Jenže výstavní centr Dunnea odhlavičkoval Herd jen přímo do Fostera, na němž si vzápětí vylámal zuby také pronikající Agbonlahor.

Druhá část byla v tomto směru ještě stravitelnější. Ostatně také začala velmi živou debatou ohledně neodpískané penalty po Huttonově heroickém bloku Ridgewellova pokusu akorát na brankové čáře. Domácí se pochopitelně dožadovali ruky, to však zcela marně. A nutno dodat, že právě v poslední chvíli přišli o gól ještě jednou. To když Odemwingieho kroucený projektil odhlavičkovával Cuellar. V těchto okamžicích - zhruba do 75. minuty - byli obecně zásahu rozhodně blíže Baggies. Když ale Olsson v další příležitosti zacílil nad břevno, začali opět zvedat lidi ze sedaček spíše Villans.

Začalo to konkrétně v 89. minutě neskutečným závarem, který dalším podivným blokem zakončil Olsson. Dost možná rukou zasáhl proti Clarkově ráně. A do konce utkání pak Albion čelil ještě jedné nepřehledné změti uvnitř vlastní šestnáctky, tu tentokrát rozmotal rezolutním zásahem Foster a ještě tak fakticky mohl položit základy domácího triumfu. To by se však ve druhé nastavené minutě nesměl jeho protějšek Given vytáhnout s prvotřídním zákrokem proti Odemwingieho tutovce.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud tohle Aston Villa nevyhraje,tak by se už pomalu měla chystat do Championshipu!

Reagovat
šolim

Určitě nevyhraje, snad remíza, když to dobře půjde!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele