10. kolo
30.10.2011 17:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Tentokrát už QPR nepřekvapil, Tottenham vyhrál 3:1

Jediný nedělní zápas nabídl malé londýnské derby mezi zástupci severu Tottenhamem a západolondýnskými QPR. Spurs nakonec potvrdili papírové předpoklady a nedovolili nováčkovi další šokující výhru nad městským rivalem. Po dvou gólech Garetha Balea a jednom z kopačky Van der Vaarta se soupeři rozešli s výsledkem 3:1. Za hosty snižoval Bothroyd.

Jakým směrem se bude utkání vyvíjet, napověděl už samotný vstup do něj. Ve třetí minutě Modrić připravil obrovskou šanci Vaartovi, který trefil jen Kennyho. Za deset minut měl gól na hlavě Adebayor, ale ani on se radovat nemohl, po rohu Balea mířil těsně vedle. Ve dvacáté minutě už se otěží chopil sám Bale a jeho rána už znamenala vedení, po pěkné přihrávce Lennona do volného prostoru na levé straně nedal křížnou ranou brankáři nárok - 1:0.

Další velká příležitost domácích přišla za osm minut, když tentokrát Adebayor našel centrem Balea, který v záklonu v dobré pozici mířil nad. Po půlhodině hry už nicméně mohly ochozy White Hart Lane vybuchnout podruhé. Adebayor vybojoval balon na Gabbidonovi, získal jej stoper King, jenž se nepovedenou střelou našel na hranici ofsajdu Van der Vaarta a ten do protipohybu skóroval - 2:0.

Ani ve druhé půli Tottenham nepolevil, v padesáté minutě krásnou střelu Vaarta vytěsnil ještě krásnějším zákrokem Paddy Kenny. Zhruba po hodině se hra začala převažovat ve prospěch hostí a výsledek se dostavil. Rohový kop Bartona vrátil ze zadní na přední tyč Armand Traore a ve vzdušném souboji se nejlépe zorientoval Jay Bothroyd, který hlavou snížil - 2:1. Spurs však nenechali nic náhodě.

Přenádhernou akci si schovali hráči v bílém na 72. minutu. Rafael van der Vaart zatáhl míč k velkému vápnu, kde jej předal Baleovi. Velšský reprezentant si nadvakrát narazil s Lennonem a krásnou technickou střelou pod břevno vstřelil svůj druhý gól v zápase - 3:1. Zanedlouho mohlo být na White Hart Lane ještě veseleji, Aaron Lennon na levé straně vnikl do pokutového území a chytrou přihrávkou vybídl Adebayora ke skórování. Vysoký útočník však branku asi o dva decimetry minul.

Hostům se zajímavá nabídka ke zdramatizování zápasu naskytla deset minut před koncem, když Faurlin po faulu Modriće kopal z nějakých 18 metrů přímý kop, zamířil ovšem nad břevno Friedelovy branky. Necelých pět minut před koncem střílel nikým neatakován z hranice vápna Shaun Wright-Phillips, ale bránu vůbec netrefil. V nastaveném čase měli západolondýnští ještě dvě obrovské šance, ale i jim Tottenham se štěstím odolal, zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím Londýňanů ze severu 3:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tottenham Hotspur 4 - 2 Queen's Park Rangers

Defoe,Modrič,Modrič,Adebayor

Reagovat
smazaný uživatel

Není Modrič náhodou v Realu Madrid?

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 - COME ON YOU SPURS

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (Adebayor, Van der Vaart, Lennon)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0(Adebayor,Van der Vaart)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 a Realita 3:1

Reagovat
Devil

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kohouti nezaváhají, když ne o titul, tak budou bojovat o ligu mistrů, tady bude tip 1, Mohlo by také padnout 2,5 + branek

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
rickroll

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

žádná žlutá?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele