33. kolo
09.04.2012 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Swansea jen jako osamcený ostrůvek. Tottenham doma zase nepřesvědčil a svou prohrou pomohl konkurentům

Otřesný výkon Londýňanů zejména směrem dozadu ústící v domácí prohru s nováčkem z Norwiche senzačně míchá kartami v boji o Ligu mistrů. Arsenal dostal před duelem s posledním týmem tabulky zajímavou výhodu jít do pětibodového trháku, zatímco na druhé straně dotáhl ztrátu na čtvrté místo Newcastle. O to samé přitom ještě dnes večer bude usilovat Chelsea.

Tottenham vlastní pátou nejpevnější obranu v lize. Kdybyste tuhle pravdivou informaci někomu sdělili o přestávce dnešního klání, na sto procent by vám nevěřil. Defenzivní linie Spurs hořela katastrofálním a dlouho nevídaným způsobem, přičemž hlavně představení obou stoperů bralo dech v tom nejhorším slova smyslu. Jejich pomyslný vrchol přišel ve 13. minutě, když Kaboul nenaložil ideálně s balonem na hraně šestnáctky, způsobil zmatek a ten završil kolega King nechtěnou přihrávkou skórujícímu Pilkingtonovi. Chvíli předtím navíc paniky v defenzivní složce Tottenhamu odmítl špatným prvním dotykem využít Holt.

Vepředu se Tottenham pro změnu trápil ani ne tak kvůli nedobrému vyspání svých hráčů, jako spíš vinou klasické aktivní obrany Norwiche. Jeho nasazení a vířivý pohyb deptaly Modriće a spol. zhruba stejně jako fyzické dispozice zkušeného ofenzivního dua Holt-Wilbraham zadáky. Kohouti se tím pádem dostali vlastně jen do dvou solidních šancí, přičemž jednu z nich po prudkém centru Balea ani nezakončil marně skluzující Defoe a té druhé pro změnu předcházela kontroverze lomeno hrubka Pilkingtona.

Nejprve Oliver nenařídil pokutový kop po nerovném souboji Kinga s Holtem a následně lehkomyslná ztráta Pilkingtona umožnila protivníkovi z bleskového kontru srovnat. Livermore vykouzlil ideální kolmici a Defoe v koncovce zachoval chladnou hlavu. Vybíhajícího Ruddyho jen jemně přehodil. Tak se stalo ve 33. minutě, přičemž nelze říct, že by na tomto ojedinělém kladném momentu domácí zvládali dál stavět. Naopak se hned pár sekund poté třásli při Wardově voleji zpoza zadní tyče. Friedel se nicméně stihl přemístit právě včas.

Na podzim bývalo zvykem, že Norwichi po přestávce začaly dramatickým způsobem docházet síly. Takový byl případ Chelsea, Manchesteru United a ostatně i Tottenhamu; dnešek byl tomuto evergreenu podobný minimálně v tom směru, že už Canaries nevypadali tak pevně vzadu, nechali se rozlítat a ve finále se duel strhnul v zábavnou, strhující záležitost ve stylu nahoru-dolů.

Té zdánlivě kralovali Kohouti. Pěkná narážečka s Adebayorem zanechala Ekotta tváří v tvář Ruddymu, jenž si na něm smlsl za užití hokejového semaforu; a další tutovku Balea zmařila nepřítomnost štěstí, neboť v tuhle chvíli pravý křídelník opřel svůj prudký projektil pouze do břevna. Šance si ale tvořili i hosté. Kupříkladu Bradley Johnson měl po ideální příhře od Holta zachovat chladnou hlavu a na zadní tyči sklepnout míč do sítě - místo toho vypálil vysoko nad bránu.

To však Norwich nikterak mrzet nemuselo, zápas totiž nakonec nabral zcela opačný vývoj než ty jmenované podzimní exempláře. V 66. minutě se totiž k životní ráně z 20 metrů odhodlal Bennett a Friedel na jeho křižnou střelu ani nereagoval. Vzápětí navíc Tottenham nikdy nevypadal být zralý na srovnání. To se raději Kanárci hlásili již o třetí penaltu po domnělé ruce Nelsena, Howson v dobré pozici místo zakončení zbytečně volil přihrávku a zajímavě pálil také Johnson. Spurs už byli až příliš zaskočeni na to, aby ještě nějak reagovali.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tu asi nebude o com, tot ake chce hrat LM tak musi vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 (Ade, VdV, Saha - Holt)

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 0

Reagovat
Veselac

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

sna hotspur vyhrajou-radši ať se do LM dostanou oni než chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

*snad

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Krasa, zajtra vyhra nad Vlkmi a je to 5 bodov.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele