38. kolo
13.05.2012 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Tottenhamu přesvědčivá výhra nad Fulhamem k posunu tabulkou nestačila

Na rozdíl od kolegů ze severní části Londýna se Tottenham na vítězství při své derniéře dvakrát nenadřel. Vedl dnes jako vůbec první a o tohle privilegium také nikdy za celých 90 minut nepřišel. Ve finále mu však ani přesvědčivá výhra 2:0 nevynáší nic většího než čtvrtý flek a poněkud vratkou jistotu předkola Champions League.

Spurs byli v podobné situaci jako United. Sami svého osudu strůjcem nebyli, a tak se na White Hart Lane pomalu stejně hlasitě jako góly Tottenhamu oslavovaly i zásahy WBA. Naopak trefy Arsenalu, jichž se nakonec našlo více, provázelo jen hrobové ticho. Takhle Tottenham poputuje do Ligy mistrů jedině tehdy, pokud Bayern zvládne finále Ligy mistrů. V opačném případě bude mít zajištěný jen přímý postup do skupinové fáze Evropské ligy.

Za svým milionářským snem dnes nicméně Kohouti kráčeli velmi cílevědomě. Martin Jol zkrátka při svém prvním návratu na White Hart Lane od října 2007 neměl šanci na úspěch - hned ve druhé minutě si Adebayor narazil s Van der Vaartem, aby po necelých 120 sekundách vnesl do řad domácích potřebný klid. Toho pak Tottenham využíval k mnoha oku lahodícím kombinacím a naprosté dominanci. Po zbytek zápasu byl v myšlení vždy o několik kroků vepředu, jeho výkon lze charakterizovat i jako snaživější.

Tyhle atributy pak kromě pohledných pasáží nesly ještě sladší ovoce: šance a hlavně druhý, uklidňující gól. Defoe totiž v 63. minutě zametl do sítě ztečovanou Lennonovu střelu ve chvíli, kdy krotil soupeřovo vzmáhání se. Dembélého střela totiž napodobila dřívější Van der Vaartovu, když si to namířila do tyče, a také sám Friedel jednou Spurs spasil, když dvojitým zákrokem odmítl Riiseho s Dembélém.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeju si jakoukoliv výhru Spurs a zaváhání Arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Možná příští rok :P

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel. Takže Bayern do toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, esli bude Chelsea hrat zas beton v 10 a Bayern bude hrát jak proti Realu tak sa o výsledek nebojím :) Přeju vám tu LM, myslím že tam zas uděláte pěkný větr jak naposledy :)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele