34. kolo
14.04.2012 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Rovers se nezadržitelně řítí dolů. Swans doma napotřetí zase udrželi nulu

Pět porážek v řadě a Blackburn je definitivně zpátky coby jasný favorit na sestup. Vedle Wolverhamptonu, který to má spočtené ještě spíše, aktuálně na spodku tabulky nikdo nemá tak strašidelnou formu jako dnes rovněž bezradný a neškodný Blackburn. Swansea má již teď jistotu, že ji nepřeskočí žádný z těchto posledních dvou týmů tabulky.

Swansea zejména v minulých dvou kolech budila dojem nesourodého mančaftu, který opravdu není ve své kůži. Dnes se do ní nicméně od začátku začali s úspěchem vracet: jejich kombinační hra měla méně chyb a za pomoci soupeřovy tragičnosti při pokrývání vlastního pokutového území přicházela i nadstavba. Zejména tedy při standardních situacích, kdy každá takříkajíc "smrděla gólem". Především když Rangela zaskočil propadnuvší balon a on tak z výborné pozice jenom tak trknul míč mimo bránu - tehdy hostům výrazně zamrazilo poprvé. A jen na devět minut naposled.

Ve 36. minutě totiž Allen napříč šestnáctkou vzduchem našel kopačky Sigurdssona, ten se na místě nečekaně snadno uvolnil ke křižné střele a zbytečně vylezlý Robinson se jen marně natahoval do vzduchu - míč ho ukázkově přeletěl a zahučel pod břevno. Ještě hůře navíc Rovers bylo o pár sekund později, když teprve naplno vynikla jejich nedůslednost ve vlastním pokutovém území. Nejprve Hanley hanebně odvracel centr Taylora přímo na kopačky Sinclaira, ten měl na hraně malého vápna moře času na vymyšlení koncovky - a tak ještě nerušeně předal míč doprava Dyerovi, jenž se vnějším nártem nemýlil. A to už přitom klidně mohl zvyšovat na 3:0, kdyby chvíli předtím po své levici dobře nezasáhl Robinson proti Grahamovu projektilu.

Blackburn naproti tomu předváděl směrem dopředu dosti odevzdaný výkon. Od počátku rezignoval na jakoukoliv aktivitu vyvíjenou na balon v držení soupeře, o napadání se opravdu jeho fanouškům nemohlo ani snít. Když už se navíc po pauze konečně někdo z Rovers dostal do šance, byl to Dunn a jeho zpackaný halfvolej, který si Vorm mohl dát jako zákusek se šlehačkou. Ať už tedy Steve Kean v šatně poradil svým ovečkám cokoliv, nemělo to na vývoj zápasu pražádný vliv. Ba naopak, úplný vrchol zoufalství Rovers přišel teprve po pauze. V 63. minutě Sinclair prošel jakoby nic skrz tři hráče a jeho přihrávku pak s velkým štěstím, ale přece dopravil do sítě Sigurdsson.

Jediný záblesk, kterému opravdu je nutno zatleskat a zároveň pochází z dílny některého hostujícího hráče, je bomba Davida Dunna z 66. minuty. Anglický veterán tehdy krásnou kroucenou pumelice z hranice šestnáctky orazítkoval levou tyčku Vormovy svatyně. Jinak ale dál platilo, že se do koncovky dostávali především domácí. Sinclairovu slabou střelu sice Robinson neudržel, nikdo však nebyl připraven dorážet; a následná rána Grahama ze střední vzdálenosti byla pro změnu nepřesná. Swans již nicméně další zásah do soupeřova týlu nepotřebovali. Proto je ani nemuselo tolik mrzet, když se Robinson vytasil s prvotřídním reflexivním zákrokem proti tečované střele Lity.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
paver

Pan Kean by se už měl probudit a začít trochu přemýšlet!!! Na konci sezony by již mohl vědět, že někteří hráči prostě nemají na základní jedenáctku a mohl už by tam dát ty hráče, kteří dokáží s výsledkem něco udělat! Některé jeho tahy opravdu nechápu! Doufám, že se už probereme a odvezeme si ze Swansea 3 body!!! Přání: 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
tlaci

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 2 musíííííméé

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 tipuji také

Reagovat
goodbay

Jesli Blackburn dnes nevyhraje, či alespoň neboduje, může se rozloučit se záchranou.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele