13. kolo
27.11.2011 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zápas ve stínu sebevraždy Garyho Speeda gól nenabídlo

Utkání ve stínu sebevraždy manažera reprezentace Walesu Garyho Speeda skončilo bezgólovou remízou. Ani jeden z týmů nedokázal prolomit pevnou defenzivu toho druhého, blíže k tomu však měli určitě domácí. Největší šance neproměnil střídající útočník Leroy Lita, který nejprve střílel mimo, následně ho vychytal Shay Given. Duel ve velšské metropoli tak branku nenabídl, Swansea remizovali s Aston Villou 0:0.

Fakt, že se setkal klub s nejmenším počtem obdržených branek na domácí půdě s celkem, kterému se letos ještě nepodařilo venku vyhrát a navíc dlouhodobě tápe v ofenzivní fázi, nahrával spíše defenzivní podívané s minimem gólů, což se nakonec potvrdilo jen z poloviny.

Zápas začal až nevídaným tlakem Swans, kteří jakoby bojovali v úctě za zesnulého Speeda. Ukončil ho až šikovným vyvezením z vlastní šestnáctky Herd, jehož fauloval Sinclair. Hra dostala výborný spád, až na krátké pasáže se jezdilo nahoru dolu - typický anglický fotbal - i s ostrými zákroky, jaký předvedl například i Hutton. Domácí měli stále více ze hry, nedokázali se ovšem prokousat přes konsolidovanou obranu Villans postavenou na vápně.

První vážnější příležitost měli naopak na svědomí hosté, přesněji Agbonlahor, který přízemní střelou zhruba z 12 metrů trefil Vorma. O chvíli později hlavičkoval těsně vedle Heskey. Okolo dvacáté minuty převzali svěřenci Alexe McLeishe mírně otěže, tečovanou střelu poslal mimo opět Agbonlahor.

Hra se ale neustále přelévala a nedá se tak říci, který tým by si zasloužil branku více, jak se říká, každý chvilku tahal pilku. Přestože tak celý první poločas výraznější šanci nenabídl, nedá se říci, že by fanoušci měli možnost nudit se. Po návratu z kabin už hráči takovou aktivitou neoplývali, ale postupem času se hra dostala znovu do zaběhnutých kolejí z úvodní pětačtyřicetiminutovky. Prvním okamžikem stojícím za zmínku budiž nedorozumění Vorma s Monkem z 55. minuty, které mohl potrestat N’Zogbia, ale míč před opuštěním hřiště zastavit nestačil. Za minutu tvrdě střílel Agbonlahor.

To nejzajímavější se událo až v posledních 20 minutách. Největší dosavadní šanci zápasu měl na svědomí domácí Leroy Lita, jenž se po průniku Gowera krásně obtočil kolem Collinse a z 13 metrů levačkou pálil těsně vedle. Vzápětí v dobré pozici střílel i Sinclair, ale jeho pokus byl zblokován. Deset minut před koncem se do další obrovské příležitosti dostal opět Lita, Givena z blízkosti ale ovšem neobstřelil. V závěru ještě druhé straně hlavičkoval po rohu, ale bezgólový stav nezměnil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Flamex

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Králové remíz 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

karlos.mc - sázíš dlouho???

Reagovat
smazaný uživatel

no už pár let to bude....ale výhra tak jednou za půl roku :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele