4. kolo
10.09.2011 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Sunderland opět prohrál, tentokrát s Chelsea

Sunderland nedokázal ani dnes porazit Chelsea, proti které se mu dlouhodobě nedaří. Svěřenci Andrého Villase-Boase zcela ovládli první poločas, ve druhém přidal druhý gól Sturridge a bylo prakticky rozhodnuto. Až v poslední minutě korigoval Ji Dong-Won.

V sestavě domácích se na hrotu objevil Nicklas Bendtner, jenž na Stadium of Light hostuje z Arsenalu. A pravděpodobně se v základní sestavě usadí, protože Gyan Asamoah odchází hostovat do SAE. V základní jedenáctce hostí se objevil Raul Meireles, posila z Liverpoolu, a na hrotu překvapivě Nicolas Anelka, jenž byl podporován Sturridgem s Matou. Torres zůstal jen na lavičce, pravděpodobně kvůli zranění.

Blues načali utkání dobře, byli lepší než soupeř, hráči si mezi sebou rychle posílali míč, pressovali. Rukopis Villase-Boase se zkrátka pomalu projevuje. Vše vyústilo v 17. minutě. Cattermole před šestnáctkou seslal k zemi Anelku a Chelsea měla solidní příležitost. Juan Mata ze standardní situace trefil tyč, ale Sunderland míč neodkopl, chopil se ho Sturridge a skvělým pasem našel na zadní tyči kapitána Terryho. Ten sice napoprvé obranný val před sebou nepropálil, ale napodruhé už domácí obrana kapitulovala.

Ošklivý zákrok pak na Ramirese vytáhl Colback, vyvázl se žlutou kartou. Hosté nadále kontrolovali průběh utkání, za dvanáctého hráče by se dal považovat manažer André Villas-Boas, jenž u lajny neustále poskakoval a místy to vypadalo, že se dokonce zapojí do hry. Tak vehementně své ovečky povzbuzoval. Druhou branku Chelsea mohl přidat po přihrávce Meirelese Anelka, ale výborný zákrok vytáhl Mignolet. Nakonec se ale mohlo jít do kabin za nerozhodného stavu, Sessegnona nicméně vychytal Čech.

Také úvod druhého dějství zastihl v dominanci Chelsea. A po pěti minutách si hosté pojistili vedení. Ve velkém stylu. Meireles parádní kolmicí vyslal Sturridge, kterého sice stíhal Brown i brankář Mignolet, ale anglický mladík je oba obelstil drzou patičkou, jíž poslal míč podél Mignoleta a Brown už míč vykopnout nestihl. Po hodině hry se Sturridge poroučel ze hžiště, nahradil ho Malouda a vzápětí z voleje nebezpečně vypálil.

Střídali také Black Cats, Elmohamady přišel za Bardsleyho, Wickham za Cattermola. Steve Bruce vsadil vše na jednu kartu, tu útočnou. Na závěrečných 20 minut pak přišel také Torres, jemuž uvolnil místo krajan Mata. Už se ale zdaleka nehrál tak zábavný fotbal jako v prvním poločase a na začátku toho druhého. Chelsea nicméně nadále kontrolovala vedení.

Na hřišti se pak stihla objevit ještě další nová tvář Chelsea, Španěl Oriol Romeu. Rozhodující bylo nicméně poslední střídání domácích, Sessegnona nahradil Ji Dong-Won a v nastaveném čase ještě vykřesal naději pro domácí. Po dlouhém pasu Larssona a chybující obraně soupeře snížil na 1:2. Bylo však už pozdě. Chelsea si vedení do závěrečného hvizdu pohlídala.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
Devil

1:1

Reagovat
diastan

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea konečně dostane pořádného soupeře a nebude s výsledkem spokojena.Tady tipuji vítězství Sunderlandu!!

Reagovat
smazaný uživatel

no tak vidiš že i pořadny soupeř ma s chelsea problemy jako blazen a kapituloval :)

Reagovat
paver

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na tipování docela ošemetné, Chelsea si ztrátu nemůže dovolit vzhledem k boji s MU/MC, Sunderland taky potřebuje bodovat. X2, přesný tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland AFC 1 - 1 Chelsea FC

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (Lampard 2)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě se neví jestli bude v bráně Čech a v obraně Luiz, oba už fit po zranění, ale spíše je André nechá ještě spočnout na Ligu Mistrů, jestli někd z té dvojice hrát bude, tak postaví Čecha. Sestava bude asi vypadat takto: Hilário(Čech) - Cole, Terry, Ivanovič(Alex), Bosingwa - Lampard, Mikel, Ramires - Mata, Torres, Sturridge ---- lávka: Čech(Hilário), Alex(Ivanovič), McEachran, Lukaku, Ferreira, Anelka, Romeu, Meireles (teď si nejsem jistý počtem lidí na lávce, možná jich je max 7) každopádně si myslím, že pokud Torres nedá gól nebo jeho hra nebude alespoň prefektní, tak v úterý hraje od začátku Lukaku a to samé platí o Lampardovi, toto naznačil Boas myslím včera na sky sports - nebude mít problém posadit na lávku klidně oba borce... Můj tip je takový že CFC zvítězí o víc než 2 branky.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea výhra.

Reagovat
EL Gringo

1:0 pre Sunderland

Reagovat
smazaný uživatel

Čech - Cole,Terry,Luiz,Bosingwa - Lampard,Meireles,Ramires - Mata,Torres,Anelka

0:4 Torres,Lampard,Anelka, Mata

Reagovat
EL Gringo

to nemyslis vazne ze sa presadi Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Veselac

X

Reagovat
lampard11

jen tak dál a trosku vic golu

Reagovat
Devil

Kdo chce vic-nema nic!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele