15. kolo
11.12.2011 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Stoke v krásném zápase přerušili sérii Tottenhamu

Matthew Etherington dvěma góly rozhodl strhující duel mezi Stoke City a Tottenhamem. Série šesti vítězných zápasů a jedenácti bez porážky v podání Spurs je u konce, Potters vyhráli 2:1 a poskočili na osmé místo Premier League. Zároveň si také připsali už třetí triumf v řadě. Za Tottenham z penalty snižoval Emmanuel Adebayor.

V dechberoucí atmosféře zadul sudí Chris Foy do píšťalky a domácí od počátku vzali do rukou otěže utkání. Hned v první minutě se po dlouhém autu dostal k voleji ve vápně Etherington, bohužel trefil přízemní pumelicí přesně místo, kde byl připraven Friedel. Zpěvy fanoušků Potters hnali červenobílé vpřed, po dalším dlouhém autu Shottona ve 13. minutě se balon odrazil zpátky k pravému záložníkovi. Zblokovaný centr dolétl do vápna, kde pro Crouche vyhrál hlavu Walters, hubený dlouhán i s pomocí hry rukou obehrál Gallase a na brankové čáře vrátil míč před bránu, kde nabíhal Etherington a zblízka otevřel skóre - 1:0. Britannia Stadium vybouchl nadšením.

Tottenham se do defenzivního valu domácích dostával jen velmi těžko a nepomohla ani převaha v držení míče (v určitých fázích poločasu až 81% ve prospěch hostí). Zkoušeli to tedy z dálky, jako Van der Vaart ve čtyřiadvacáté minutě, Modrić po půlhodině hry nebo Adebayor ve 41. minutě - pokaždé si ale Sorensen dokázal s kvalitními střelami poradit. Góly padaly jen do jedné branky.

A opět u toho byl dlouhý aut Ryana Shottona. 23letý fotbalista poslal míč až do vápna, kde znovu Walters uspěl ve vzdušném souboji, balon se dostal až k Etheringtonovi, jehož skákavá střela přeletěla všechny obránce Spurs a rozradostnila domácí fanoušky podruhé - 2:0. Do druhé půle poslal Harry Redknapp dvě nové tváře ve snaze vyztužit defenzivu (Bassong místo Assou-Ekotta) a rozhýbat útočnou fázi (Defoe na místo Lennona).

Vyplatilo se po hodině hry, kdy nejprve extrémně nebezpečný centr Walkera těsně hlavou minul Adebayor a chybělo málo, aby si jej Woodgate neposlal do vlastní sítě. Po rohu se nicméně dostal k míči Modrić, ve vápně "vymíchal" Whelana, jenž chorvatského špílmachra lehoučce ťukl špičkou kopačky do holeně, načež se záložník velice ochotně svalil k zemi. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Adebayor a vrátil favorita utkání do zápasu -2:1.

Za krátkou chvíli vytáhl Sorensen úžasný zákrok proti ráně Parkera do šibenice z nějakých dvaceti metrů. Těsně vedle pálil vzápětí Adebayor. Dánský brankář se předvedl hlavně v rozmezí 74. a 75. minuty, kdy nejprve parádně zastavil střelu Modriće a následně před Defoem těsně vyškrábl balon konečky prstů. Stoke zachránil vzápětí ještě Ryan Shawcross, který paží na brankové čáře zabránil míči v cestě do sítě - další z diskutabilních okamžiků. Nehledě na to, že vzápětí neuznal kvůli údajnému offsidu zcela regulérní Adebayorův gól.

Když se Tottenham nadechoval k poslednímu tlaku, srazil jeho naděje rozhodčí Foy. Ten přísně udělil druhou žlutou kartu Kaboulovy a hosté tak museli dohrávat o deseti mužích. Trest málem přišel hned za tři minuty, pět minutek před koncem základní hrací doby, kdy dva po sobě jdoucí rohy trefil parádně hlavou Shawcross. Nejprve se kapitán Stoke trefil pod horní tyčku, odkud balon úžasně vytáhl Friedel, poté břevno rozezvonil. Další vzrušení přinesl až závěrený hvizd, Stoke Cit tak přerušil skvostnou sérii Spurs po vítězství 2:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2(adebayor,Bale)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Totenham je opět favoritem dvojtip 02 by měl být tutovkou, zkusím opět výhru totenhamu 1:2 , když ne tak remizka 1:1, na domácí bych nevsázel, i když stát se muže cokoliv

Reagovat
Lahvac-CZ

naprosto souhlasím 1:1 nebo 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham má neskutečnou bilanci a Stoke už doma ztratil i se slabšíma.Přinejmenším kohouti neprohrají

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

stoke se zase vraci do formy... 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

YES !! Stoke

Reagovat
Petr325

Reagovat
Xaver

.... udělil druhou žlutou kartu Kaboulovy ..... ???

Reagovat
smazaný uživatel

slepice do......l

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele