27. kolo
03.03.2012 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stoke se s Norwichem hodně natrápil. Rozhodl Etherington

Změna stráží. Na osmém místě po dnešní výhře 1:0 střídá Stoke právě svého posledního soupeře z Norwiche. Ten si nicméně i tak udržel postavení v elitní desítce a o svůj prvoligový status se podobně jako Pulisovi svěřenci nemusí bát o nic víc než před tímto hracím víkendem.

Jestliže Swansea si před týdnem po celý zápas nevědělo se vzdušnou silou Stoku pořádně rady, druhý nováček se připravil o mnoho lépe. Duo Whitbread-Ward působilo vzadu hodně jistě a typicky přímočarý projev Potters zvládalo paralyzovat. Ve finále tedy Canaries donutili svého soka i na jeho hřišti ke hře, která jim vyhovovala: uprostřed pole, leč z obou stran bez nějakých dobrodružných výprav a adekvátní invence.

První pološance měli nicméně na svědomí domácí. Dlouhý odkop Begoviće zachytil Walters, aby pak z velké dálky prvně ozkoušel Ruddyho pozornost, a na nic víc se nezmohl ani Whitehead po svém odvážném průniku do pokutového území. Na druhé straně si pro centr Martina ze standardní situace vystoupal Holt a nikým nehlídaný zacílil přímo do Begovićovy náruče. Největší šanci poločasu si potom vytvořilo Stoke na jeho samotném sklonku, když překvapilo soupeře nakrátko vhozeným autem, takže po Shottonově donášce dvakrát pálil Crouch - prvně blokoval Johnson, podruhé skvěle zareagoval Ruddy.

Klíčovým okamžikem se tedy nakonec ukázala být až 60. minuta, kdy neustále frustrovaný Pulis vyměnil kompletní útočné duo Walters-Crouch, představil Jonese s Jeromem a především druhý jmenovaný se uvedl v dobrém světle. Právě jeho sklepnutí kontroverzního autu (opakované záběry odhalily opačné posouzení situace) totiž v 72. minutě předcházelo Etheringtonově bombě na přední tyč, kde nebyl ani Ruddy ani nikdo jiný, aby zasáhl - 1:0. Samotný Jerome pak ještě prováhal možnost skórovat ze sólového úniku, to už však jemu ani jeho spoluhráčům nemuselo tolik vadit.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 druhý poločas, centr, gól hlavou Crouch

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele