18. kolo
27.12.2011 20:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Norwich nedokázal Tottenhamu naplno vzdorovat a prohrál 0:2

Pravý šperk si pro nás na závěr schovalo osmnácté kolo anglické Premier League. V báječné atmosféře se domácí Norwich dlouho srdnatě bránil Tottenhamu, dokud jej nepovalila jedna desetiminutovka uvnitř druhého poločasu. Ta Spurs přinesla již čtyřbodový náskok na čtvrté příčce; a Norwichi první porážku ve čtyřech posledních zápasech.

Hned do tří fází by se dal rozdělit první poločas na krásně ozvučeném Carrow Road. Nejprve úplný start, který byl v jasné režii platonicky tlačícího Tottenhamu. Ten si sice v první desetiminutovce užíval balonu na svých kopačkách 71% času, z toho však vinou mravenčí práce Canaries pranic nevytěžil. Záhy následovala čtvrthodina, kdy se statistika držení míče až zázračně srovnala (55-45) a Norwich se začal osmělovat směrem dopředu. Z mnoha dodávek do vápna, hlavně z pravé strany, ale určitě šlo vytěžit daleko více. Canaries nicméně zdárně přerušovali kombinace protivníků, v jehož středu nejčastěji kazil Van der Vaart. Právě on pak ovšem byl jedním ze strůjců závěrečné pasáže úvodního dějství. Té nejzajímavější.

Během ní se totiž nadšení diváci dočkali prvních opravdových šancí. Ve 32. minutě dostal Fox pod tlak spoluhráče Martina, kterému nevyšlo zpracování, a tak poté Bale mohl ze strany unikat sám na golmana. Do koncovky nicméně vložil přespříliš síly, takže se neradoval. Jen o pár vteřin později právě Van der Vaart perfektně načasoval dlouhý pas za obranu pro Adebayora, který ale svou myšlenku obhození Ruddyho a zakončení do prázdné klece nedotáhl do konce. A do třetice ve 35. minutě Modrić na hraně šestnácky předal míč Baleovi, ten se delikátním prvním dotykem odpoutal od De Laeta a prudkou ranou následně nechal vyniknout Ruddyho. Záhy ještě z dálky solidně pokoušel štěstí Vaart, to už ale bylo z úvodní části opravdu vše.

Naštěstí pro nestranného diváka, zápas si svůj nadstandard úspěšně držel i po pauze. Pro fanouška Norwiche už to ale taková podívaná nebyla. Tottenham se zase zkraje do svého protivníka zakousl, jak nejlépe to umí, a dál už nehodlal Canaries vpustit do hry. Ti také v 55. minutě poprvé kapitulovali: Van der Vaart odvážným a prudkým balonem našel ve vápně Adebayora, jenž balon "zalepil", za neustálého míchání jej přidržel obklopen třemi až čtyřmi protihráč a v pravý okamžik vyzval ke skórování Balea. Ruddy míč propustil s rozpaky, nejspíš mohl zasáhnout.

Norwich se vzápětí snažil dostat zpátky do hry, to už ale Spurs nepřipustili. Bale v 66. minutě rázně utnul veškeré odbojářské snahy žlutozelených, když vysprintoval středem hřiště, bez zpomalení přebral pas od Modriće a své dech beroucí sólo s Whitbreadem na zádech zakončil jemným obloučkem přes Ruddyho položenou levou nohu. Až poté se Canaries povedlo rozmělnit tlak silnější soupeře, to už ale bylo přirozeně pozdě.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Mircu5

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2(Adebayor, Adebayor)

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

mal som sen 1 3 FT ked za stavu 1 2 daval totenham na 1 3 neviem ci to daco znaci ale sni su tu a budu plnene

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele