29. kolo
18.03.2012 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Newcastle gólem Cissého porazil Norwich

Newcastle boj o poháry nevzdává. Nejtěsnějším možným způsobem zdolal houževnatý Norwich City na domácí půdě 1:0. O jedinou branku se postaral třetím gólem v klubu za pět zápasů méně slavný ze senegalské dvojice Papiss Cissé. Magpies stáhli ztrátu na pátou Chelsea už jen na dva body.

Nejdůležitější situace utkání přišla hned jako první z těch významnější v utkání. Ve dvanácté minutě totiž Gutierrez centroval z levé strany do šestnáctky, kde si počínal na jedničku Papiss Cissé a akrobatickým kopem pravou šajtlí vymetl Ruddyho šibenici - 1:0. Newcastle měl první poločas jednoznačně více ze hry než soupeř, který si v něm připravil jedinou šanci a to až v jeho závěru.

Ještě předtím měli domácí dvě velké šance, jež výborně pochytal brankář Norwiche John Ruddy. Po půlhodině hry Cabaye z hranice šestnáctky poslal na bránu polocentr - polostřelu, na niž si pohotově naběhl a tečoval ji Demba Ba. Ruddy tentokrát předvedl skvělý reflexivní zákrok. Stejně tak pět minut před koncem poločasu, kdy Gutierrez parádně vyslal do samostatného nájezdu Cissého, jenže senegalský forvard stejně jako jeho krajan opět ztroskotal na vyběhnuvším Ruddym.

Avizovaná šance pro Canaries přišla ve 44. minutě. Po Bennetově centru na malém vápně stál s míčem Surman - ten však místo přihrávky pod sebe či ráně z první zpracoval a následně pálil mimo. Druhé dějství zahájili o mnoho lépe hosté z Norwiche, vyvrcholení snahy přišlo devět minut po návratu z kabin. Nejprve Krul zblízka vychytal Pilkingtona, poté předvedl ještě o poznání lepší zákrok proti hlavičce Whitbreada, kterou s vypětím všech sil vyškrábl nad břevno. Newcastle se nikam nehnal a spíše hlídal zadní vrátka.

Jedna z mála šancí Strak ve druhé pětačtyřicetiminutovce přišla v 71. minutě, kdy nejprve střílel Cabaye a po něm ve zmatku před Ruddymu pokoušel štěstí Demba Ba. Ruddy ovšem znovu svůj tým podržel. Poslední minuty pak bylo k vidění snad jen pár závarů, ze kterých nevzešlo žádné nebezpečí.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Devil

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
NuFc23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele