35. kolo
22.04.2012 13:30 CET
4 : 4
(1:1)

Reportáž

ManUtd zase klopýtlo. Přenádherné utkání s Evertonem končí divokou remízou

Neuvěřitelný průběh měl první nedělní zápas anglické Premier League. Jakkoliv bylo toto klání fascinující v odlišném smyslu jako třeba jiné - také Ďábly zpackané - s Wiganem, výsledek je hodně podobný: nahrávka na smeč pro ManCity. Lehkomyslná ztráta dvougólového vedení může lídra připravit o další dva body náskoku.

Pozoruhodným diktátem hostujícího Evertonu byla minimálně první půlka úvodního dějství předsunutého nedělního mače. Toffees, kteří obvykle přistupují k takovým zápasům s čistě defenzivním vyznáním a dnes se navíc nemohli opírat o standardky Leightona Bainese, vlažně startujícího mistra dokonale překvapili aktivní, přímočarou hrou. Ta jim hned v úvodu přinesla pár šancí - například Jelavić poměrně slabě střílel po vysunutí Osmanem a marné nebyly ani další rány Gibsona (z pětadvaceti metrů mimo) s Osmanem (z rohu šestnáctky také vedle).

Naproti tomu se United rozehřívali opravdu polehoučku, i když to zase nebylo tak špatné jako při prohře s Aston Villou. Pořád tu od nich hrozilo konstantní nebezpečí, jež zprvu symbolizovala jedovatá Naniho rána na přední tyč, s níž si poradil Howard, či Scholesův nepřesný projektil z jeho oblíbeného prostoru. Přesto nicméně nebylo divu, že se vedení ujali nepolevující hosté. Ve 33. minutě zprava centroval Hibbert, na zadní tyči se k hlavičce prosadil Jelavić a pak ukázkově přehodil de Geu pokusem zapadnuvším ke vzdálenější tyči. Po třech zápasech na Old Trafford symbolizovaných nulou v kolonce vstřelených gólů se teď Moyesovi odlišná filozofie dokonale vyplatila.

Ani poločasové vedení z toho nakonec každopádně nebylo, neboť Red Devils ihned po zásahu protivníka zabrali; prakticky okamžitě také mohli srovnat, když několikrát tečovaná Scholesova střela skončila na Howardem reflexně vytrčené levé noze. Takto se tedy chumelilo až v 41. minutě, když Naniho brilantní centr umožnil Rooneymu přerušit své střelecké trápení proti mateřskému klubu. Po šesti utkáních se opět prosadil, takže se v historické tabulce střelců ManUtd dotáhl na čtvrté duo Best-Violett (179 branek).

To byl tedy první poločas; ten druhý už charakterizovalo něco docela jinačího. Uvědomělý Manchester United, chtělo by se až říct "starý dobrý". Krátké narážečky, efekt(iv)ní kombinace a krásné góly - nakonec i z obou stran. Zkrátka špičková podívaná, která zároveň dlouhou dobu nepřinášela příliš pochyb ohledně vítěze. V 57. minutě po chvilce zahřívání přišel Welbeck s chirurgickou vložkou a pak už se vše mělo odvíjet opravdu jen v režii domácích.

Druhý gól MU tedy sice trošku pohoršují následné protesty hostí ohledně nepřerušení hry při zranění Pienaara, nicméně tak nádhernou podívanou jako celek něco takového zkazit nemohlo. Welbeck se nejprve na hraně šestnáctky uvolnil jemnou, krátkou stahovačkou a pak neuvěřitelným krouceným finišem vymetl všechny pavouky v levé šibenici. Tím dokonale předznamenal pohodový popřestávkový výkon sebe i svých spoluhráčů. Hned tři minuty nato ostatně ve vápně krásně přiťukl míč do běhu Nanimu a ten jemným obloučkem překonal Howarda i potřetí.

Jenže tahle lehkonohost útočících borců v červených rozhodně nutně neodrážela jistotu zadáků. Ti také brzy naivně odbránili centr Hibberta, takže pak jen přihlíželi utěšenému voleji Fellainiho akorát do de Geova protipohybu. Zde se ale ještě drama nepřipustilo: další parádní spolupráci předvedlo duo Welbeck-Rooney, druhý jmenovaný po přihrávce "jeslemi" hladce skóroval, a tak se vše zase zdálo být v rovnováze. Avšak nebylo.

Po celou dobu sympaticky působící Karamelky se totiž ještě vybičovaly k heroickému závěru podpořenému mizernými chvilkami jinak spolehlivého Evanse...aby se ve finále dospělo k senzační remíze. Nejprve svůj již šestý zářez od příchodu do Premier League přidal Jelavić, když k němu dopadl míč v šestnáctce; posléze Fellaini uvnitř pokutového území ukázkově zachoval chladnou hlavu, počkal si na náběh Pienaara a právě včas jej na malém vápně vyzval ke srovnání. Šikovný křídelník nepohrdl; a v závěru spolu s ostatními ubránil křečovitě tlačící Ďábly, za které už stihl promluvit akorát Ferdinand, jehož prudkou ránu vytěsnil Howard.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (24)

Přidat komentář
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

bude to tazky zapas ale musime vyhrat.

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme MANU

Reagovat
smazaný uživatel

No zkusíme překvapení....1:2 pro Everton

Reagovat
t0mmy33MCFC

Pokud bude Everton hrat takovej hnus , jakej hraje vzdycky proti nam, tak ma urcite sanci treba na bod

Reagovat
Devil

Musime vyhrat!

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 a titul je jasnej

Reagovat
smazaný uživatel

3 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

review 11.12.2005 17:00 CET Manchester United - Everton FC 1 : 1

Časy Alexe Fergusona na lavičce Manchesteru United se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci, po vyřazení z Ligy mistrů Manchester ztratil další body v honu na Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
PePiG7

2-0 Chicharito,Rooney

Reagovat
smazaný uživatel

ťažký boj, ale vyhráme 2:0, GGMU !!!

Reagovat
smazaný uživatel

6:1 a Nani hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

pokiaľ v tomto kole ManU nestrati, je po šanciach...tip 3:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

pokud city vyhraje vse, sance bude stejna porad i kdyby ta remiza mela prijit az v sunderlandu!

Reagovat
-Pato-

jenže derby nevyhrajete :)

Reagovat
smazaný uživatel

pokud budeme opět pořádat "den otevřených dveří" tak nejen že nevyhrajem ale dostanem tam tak sedm fíků

takto ostudný výkon v obraně bych od současného lídra barclays premier league nečekal

už aby se vrátil Vidić

Reagovat
-Pato-

Vidič tam neskutecne chybí, ale nevim proč nehrál Jones? kazdopadne verim ze s dolarakama uhrajem aspon ten bod, ktery by nas posunul blízko k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

on na trávník přišel v průběhu hry

mě spíš zarazilo že nehrál giggs

Reagovat
t0mmy33MCFC

spis nez derby se bojim newcastlu :D

Reagovat
smazaný uživatel

United najlepsi zavahal!!! Uvidime co s Vami narobi doma City!!! Dufam,ze Vam dobre nalozia!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

super utd zaváhalo a doma s citizens dostanou další debakl a příijdou o 1.místo v tabulce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele