5. kolo
17.09.2011 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Everton to zase neměl jednoduché, tři body ale z boje s Wiganem odnáší

Everton potvrdil rostoucí křivku kvality svých výkonů a proti Wiganu už žádné "opakování Aston Villy" nepřipustil. Přesto měl namále - nechybělo mnoho a i podruhé v řadě nedovedl dobře rozehrané utkání k vítěznému konci. Nakonec se Moyesovi osvědčili dvě nové posily, Řek Vellios a v osmé minutě nastavení pak i Royston Drenthe.

Útočné výpady Evertonu se už od počátku jevily být smysluplnějšími. Zatímco Rodallega se akorát během sedmi úvodních minut nechal hned dvakrát nachytat v ofsajdu, za Everton už nadějnou hlavičkou promlouval Coleman. Po jeho přihrávce navíc ještě o něco dříve pálil vedle Rodwell. Také Toffees ale jinak měly problémy s pořádnou penetrací - Osman s Biljaletdinovem ze zálohy sice ofenzivní vozbu slušně podporovali, k šancím to nicméně moc často nevedlo. Když už ke všemu Fellaini mířil do sítě, vlezl mu do rány spoluhráč Cahill.

Everton tedy za chvíli litoval. Do Di Santova pokusu se totiž vložil domácí Hibbert a ztečoval míč do sítě. Jenže Wigan se neradoval vůbec dlouho. Ihned vzápětí Tim Cahill, který čeká na gól celý kalendářní rok, orazítkoval břevno, ovšem Jagielka byl ve správný čas na správném místě a z dorážky srovnal. To už se poločas nachýlil.

V tom druhém byl obzvlášť aktivní řecký mladík Vellios, jenž byl místo Colemana vpuštěn na hrací plochu po více než hodině hry. Okamžitě se představil slabou ránou namísto přihrávky lépe postavenému Osmanovi, jeho chvíle však teprve měla přijít. V 84. minutě - když mu přistál na hlavě přesný Hibbertův centr. Wigan se pak zmohl ještě na jednu pádnou odpověď, David Jones ale nastřelil tak akorát břevno. Proto Drentheho gól z osmé minuty nastavení jenom potvrzoval vedení domácích. Nizozemský křídelník šel sám na Al Habsiho a nezaváhal.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan tady bude bez šancí,Everton v poklidu vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
paver

3:1

Reagovat
Lahvac-CZ

3:1...Wigan bude vyrovnávat

Reagovat
Lahvac-CZ

3:1...Wigan bude vyrovnávat

Reagovat
smazaný uživatel

everton si ako vždy pokazí uvod sezony ...wigan prekvapí a vyhrá 2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele