31. kolo
31.03.2012 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Toffees opět nezaváhali a vyprovodili West Bromwich Albion

Everton dokázal po postupu do dalšího kola FA Cupu uspět i v Premier League, když před vlastními fanoušky přemohl matný WBA a minimálně na pár desítek hodin se tak posouvá o bod před svého městského rivala.

Domácí před dnešním utkáním ztratili pouze dva ze svých posledních patnácti zápasů (derby na AR a potom také doma proti Arsenalu) a ve vzestupu chtěli pokračovat i proti WBA. To se od úvodu dařilo, Osmanova rána se však mezi tři tyče nevešla. Osmnáctá minuta už však změnu skóre přinesla, Jelavić se po kombinaci s Osmanem dostal ke střele, jeho pokus ještě tečoval McAuley a Foster už reagovat nestačil - 1:0. Baggies se mohli dočkat kýženého vyrovnání těsně před půlhodinou hry, kdy do vápna pronikl Scharner, Howard ale jeho ránu vyrazil, přičemž následná dorážka Brunta skončila na Longově pozadí.

I přes úspěšné výsledky stále trápí Karamelky jeden dlouhodobý problém, totiž střílení branek (pouze Wigan a Stoke mají méně zásahů, než Moyesovi svěřenci). To se také potvrzovalo až do poločasu, kdy ani jedna strana nechtěla vylézt ze svých pozic, tím pádem jsme mohli na zajímavý děj před brankami s klidem zapomenout.

Na hře obou celků se nic převratného nezměnilo ani po pauze: pomalé tempo ani nemohlo znamenat pro obrany výraznější nebezpečí, natož pak přímo změnu skóre. Ta se ovšem nakonec přece jenom na straně Evertonu narodila: Pienaar našel svým pasem krátce po hodině hry příchozího Anichebeho, jež umístěnou střelou k levé tyči zavěsil - 2:0. Hosté se opět snažili odpovědět, ale místo toho mohl hned o chvíli později zvýšit ten samý hráč, tentokrát ale podobně jako o pár minut dříve Gueye neuspěl. Na závěr potom přišla hádka Fostera s Odemwingiem, přičemž druhý jmenovaný pořádně vybouchl, před tím se totiž jeho rána do branky nevešla.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
ryzskej

2:3

Reagovat
pavel.fotbal

Jak to ? Tak to asi ne !

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
pavel.fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

3:1a Everton pred Loserpool

Reagovat
smazaný uživatel

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele