16. kolo
17.12.2011 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Everton po více než 270 minutách přerušil gólový půst. Na výhru to nestačilo

Everton za poslední dvě sezony prohrál jen pět domácích zápasů - z toho čtyři letos. A dnes upřímně nebyl dalšímu zklamání vůbec daleko. Přes optickou převahu se nedá říct, že by si vytvořil o poznání větší množství opravdu gólových šancí než dobře bránící a sem tam hrozící Norwich.

Byl to ironický a zároveň docela symbolický první poločas. Norwich prakticky za celou úvodní čtvrthodinku ani nepřekročil půlící čáru, Lambert u postranní čáry jen tak bezmocně postával. Přesto šlo ale zároveň hovořit o nemohoucnosti Toffees; ty se dostaly akorát ke dvěma slušným šancím: jednou Ruddy perfektně likvidoval pokus Fellainiho, podruhé jej na brankové čáře - pokolikáté už v tomto ročníku - zastoupil duchapřítomný Martin.

Třešničku na dortu tomuhle podivnému představení potom dodala 27. minuta, kdy se Holt i ze situace, kdy byl zády k brance, na sobě měl nalepeného Heitingu a ještě k němu čelem dobíhal Hibbert, dostal do takové pozice, z níž po zemi mohl bezpečně uklidit míč na zadní tyč. Canaries se tedy dostali do vedení; nevěděli jak, nevěděli proč.

Od té doby už to bylo o něčem jiném. Fotbalisté Norwiche se v kramflecích začali cítit přeci jen jistěji; a jestliže měly Karamelky i ve zbytku poločasu optickou převahu, byla navýsost platonická. Za zmínku už potom stála tak akorát Sahova do vzduchu odkloněná střela, kterou nakonec u levé tyčky vyboxoval do bezpečí Ruddy. Jinak Canaries bránili zodpovědně a v klidu.

A po pauze to bylo původně jako přes kopírák; Everton jakoby tlačil: Saha po chybné komunikaci mezi Tierneym a Martinem zblízka zakončoval do Ruddyho, Neville střelou přes hlavu málem přehodil žlutou hráz vystavěnou před brankovou čarou. Ale jinak to bylo zase takové nedomrlé, Norwich byl stejně blízko zdvojnásobení vedení, když Naughtonův centr z hloubi pole odhlavičkoval Holt z hranice šestnáctky jen těsně mimo vzdálenější spojnici.

Přesto se ve finále Toffees kýžené branky dočkaly. Vypomohl Johnson naivním bráněním Drentheho, který po rychlé kličce do středu hřiště využil trestuhodně vystavěné dálnice a jeho následnou přízemní střelu potom nepatrným dotykem odklonil mimo Ruddyho dosah Osman. Nizozemský žolík pak mimochodem ještě jednou stihl vypálit doprostřed brány, kde plovoucí rána Ruddyho nečekaně zaskočila - ten si nakonec jen taktak poradil jednoruč, jakýmsi volejbalovým bagrem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jak to vidíte na tiket pls??Přesný výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Norvich neprohraje,pěkný kurz

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
rickroll

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele