36. kolo
28.04.2012 16:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Everton přehrál Fulham a přepsal klubovou historii

V Goodison Parku se přepisovala historie. Everton si doma snadno poradil s Fulhamem a poprvé od roku 1964 vstřelil třikrát za sebou hned čtyři branky. Dvakrát se trefil ve formě hrající Jelavič, po jednom zásahu přidali Fellaini a Cahill a Toffees tak zvítězili 4:0.

Hodně emocí vyvolalo rozhodnutí sudího Dowda už v šesté minutě, zkušený devětačtyřicetiletý rozhodčí totiž odpískal pokutový kop poté, co si Pogrebňak ve zdi kryl obličej a zasáhl míč rukou. Pokutový kop bez potíží proměnil Nikica Jelavič a Everton tak rychle vedl. Fulham mohl vyrovnat po krásné ráně Freie, Howard však výtečným zákrokem vytěsnil balón nad břevno. Jelavič mohl na druhé straně navýšit vedení Toffees, jenže na Schwarzera si nepřišel.

V sedmnácté minutě už to ale bylo 2:0 pro domácí, to od rohového praporku nacentroval Pienaar a hlavička Marouane Fellainiho skončila v síti. Po půlhodině hry o sobě dal znovu výrazně vědět také Fulham, dělovka Dempseyho se ovšem otřela o rukavice skvělého Howarda a skončila na břevně. Ve čtyřicáté minutě bylo definitivně rozhodnuto, to totiž Pienaar vysunul do úniku Jelaviče, který se však ocitl příliš blízko Schwarzera. Po kličce do strany se hostující brankář stihl vrátit a mohl tak čelit zakončení chorvatského útočníka, balón přesto skončil v brance. Ještě do poločasu jednou nebezpečně pálil Dempsey, tentokrát ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

V šedesáté první minutě nastal již zmíněný okamžik, který se zapsal do dějin Evertonu. Znovu u toho byl Pienaar, jenž dostal přihrávku od Cahilla, geniálně mu jí vrátil a Australan pohotovou tečí zvýšil na 4:0. Připočtěte k tomu výsledky 4:0 se Sunderlandem a 4:4 na půdě Manchesteru United, dvanáct branek rozložených rovnoměrně do tří po době jdoucích ligových duelů se Toffees nepodařilo zaznamenat dlouhých čtyřicet osm let.

Jelavič mohl ještě zvýšit a připsat si hattrick, Schwarzer však byl proti. Další zásah měli na kopačce v rozmezí minuty Pienaar a Cahill, oba ale ztroskotali na fantastickém zákroku strážce hostující svatyně. Everton porazil Fulham hladce 4:0 a pojistil si sedmé místo, Cottagers zůstávají devátí.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

everton to doma da, tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele