20. kolo
04.01.2012 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Bolton si na Goodison Parku dokráčel pro druhé venkovní vítězství v řadě

Fascinující první významný záznam v zápisu o utkání! Tim Howard se jako golman v tomto roce trefil dříve než Suárez, Van Persie, Rooney nebo Torres. Přesto v modré části Liverpoolu určitě nebude po dnešním klání veselo: Boltonu se utkání povedlo otočit, takže bylo odčarováno kouzlo Landona Donovana, jenž s Toffees doteď vyhrál každé domácí duel, do něhož zasáhl.

Včetně těch s oběma Manchestery a Chelsea; to byly jiné kalibry než poslední Bolton. Ten ovšem venku poslední dobou vždy živil daleko lepší formu, takže jeho dnešní 12. výletnický bod z celkových 16 utržených možná nemusí překvapit tolik jako paralelní demolice Manchesteru United. Faktem nicméně zůstává, že pro Toffees je dnešní porážka neobyčejně krutá.

Koneckonců i ostrý start Karamelek o tom vypovídá. Stracqualursi si kupříkladu určitě měl lépe poradit s Bainesovým centrem z přímého kopu, který jej nakonec akorát uhodil do zad, stejně jako pak spolu se Sahou měl v jiných příležitostech alespoň mířit na bránu. Jinak si ovšem Everton tvořil šance z obou křídel, Donovan dle očekávání nebyl k zastavení a vše vypadalo velmi optimisticky. Náladu nakonec nezkazil ani Jagielka svou hlavičkou proti Howardovi, neboť si s ní Američan poradil. A vzápětí ani N’Gog, který největší šanci Boltonu v úvodním dějství opřel znovu do amerického brankáře.

Druhý poločas začal podobně svěže jako ten první, možná i proto, že na Goodison Parku dál vytrvale foukalo, takže se hráčům neustále dostávalo osvěžujícího vánku. Rodwell v rámci tohoto vitálního restartu mířil vedle z velkého úhlu, aby pak na druhé straně Mark Davies proskotačil kolem Distina s Heitingou a nechal vyniknout Howardovu levou nohu. Trotters se celkově zlepšovali a do vedení klidně mohli jít i později, když si americký hrdina zápasu musel poradit i s kroucenou střelou N’Goga.

Jeho nejslavnější okamžik nicméně bezesporu přišel v 62. minutě. Tehdy mu dozadu přihrál balon vypresovaný spoluhráč a Howard jej i za pomoci větru donesl až na velké vápno, kde se míč odrazil od země a přeskočil udiveného Bogdána. Tímto se Američan stal čtvrtým brankářem-střelcem v historii Premier League; po Schmeichelovi, Robinsonovi a Friedelovi. Kolegu z Blackburnu nicméně nenapodobil a nestal se teprve druhým golmanem, jenž svým unikátním zářezem dopomohl svému týmu k vítězství v PL.

Bolton totiž brzy odpověděl: za čtyři minuty Daviesova patička pro Reo-Cokera docela dobře vyšachovala obranu Evertonu, která pak ke všemu záložníkovu přihrávku jen ztečovala ke skórujícímu N’Gogovi. Jeho premiérová trefa po třech měsících pak hosty natolik inspirovala, že 12 minut před koncem prostřednictvím utěšené rány odcházejícího stopera Cahilla urvali nečekané vítězství.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

ale hoby skonči to 2:0

Reagovat
pavel.fotbal

Doufám, že Everton potvrdí papírové předpoklady, a zvítězí. Poslední kola, ale dokazují, že nikdo nemá nic jasný předem. Až mi ta PL někdy s..e ! Nemusím tolik překvapivých výsledků. Dnešní tip: Everton- Bolton 2:1.

Reagovat
goodbay

nn Bolton musí konečně zabrat a bodovat. Na spadnutí tam jsou jiní kandidáti.

Reagovat
smazaný uživatel

hej pan mudrc a kto ak bolton neni kandidad na vipadnutie tak zjem svoj klobuk mislim ze 13 bodov hovori za vsechno to ze si na noch zatazeni neznamena ze zostu qvins park

Reagovat
goodbay

Reagovat
goodbay

pokud to chceš vědět, tak Bolton určitě na záchranu má. Ano měl 13 bodů (teď už má 16), ale byl to také důvodem zranění, čk a tak dále. Kádr mají určitě na to, aby se zachránili. Myslím si, že Wigan, QPR i Blackburn ho mají určitě horší. Dále i Swansea s Norwichem. Bolton má na to, aby hrál střed tabulky. Bohužel letos špatně začali a nemůžou se z toho vyhrabat. Pokud mám tipovat kdo spadne. Tak Wigan, QPR a někdo z trojice Blackburn, Bolton(díky špatnému začátku), Wolves, možná Swansea.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
goodbay

výsledek máš obráceně

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

Howardův gol nevíte kde se dá dohledat ???

Reagovat
smazaný uživatel

toho pána s nickom Arsin kto ho učil písať ??

Reagovat
smazaný uživatel

Howard

Reagovat
goodbay

Nesouhlasím s autorem článku. Bolton byl velmi zdatným soupeřem, s lepší koncovkou. Měl i více střel na bránu. Krom tragického brankáře Boltonu si Everton pořádně nic nevytvořil až na závar na konci zápasu s nastřeleným břevnem od Bainse. Bolton si bodovat zasloužil a pokud měl někdo vyhrát, tak právě Wanderers. Doufám, že jim vítěztví psychicky pomůže a spolu s Blackburnem se zachrání.

Reagovat
paver

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele