18. kolo
26.12.2011 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Newcastle se probral a v Boltonu zase přiložil do kotle

Tradičním pokřikem "You’re gettin‘ sacked in the morning" (Ráno budeš vyhozen) - takhle mile vyprovázeli Owena Coylea, manažera Boltonu, hostující a dost možná i domácí fanoušci. Ti totiž viděli už třetí po sobě jdoucí prohru na Reebok Stadium; tentokrát s Newcastlem, kterému takové povzbuzení půjde jenom k duhu.

Podobný průběh prvního poločasu, jaký byl k vidění na Stamford Bridge, nabídl i zápas Boltonu s Newcastlem. Atmosféra v ochozech mizerná, po jedné slušné šanci na obou stranách a tempo nepříliš hodné Boxing Day - leč alespoň v tomto směru snesl tento mač přísnější měřítka. To každopádně nic nemění na tom, že to z obou stran bylo veskrze solidní trápení. Bolton řádně ožil až v poslední pětiminutovce úvodního dějství, jinak se především křečovitě soustředil na zastavování soupeřových útoků. Dařilo se to často až na poslední chvíli, jako když se třeba háčkoval do pokutového území Best, ale dařilo. Ve finále se tedy oba brankáři museli proti střelám činit, jen když se míč rozehrával ze stoje - v rámci přímého kopu. Nejprve z pravé strany na bližší tyč pálil Ryan Taylor, posléze ze stejného místa obstřelil zeď z levé strany Petrov - a to už Krul musel zasahovat přeci jen o poznání složitěji.

V druhém poločase po deseti minutách měli Trotters míč na kopačkách 73% času, ve skutečnosti byl ale míč pořád nejčastěji v moci ovzduší. Hlavně po skončení této pasáže to už byla regulérní okopávaná, chtělo by se říct i holomajzna. Do kategorie gólových příležitostí se proto nic moc neřadilo; maximálně Obertan předvedl dva slušné průniky: po jednom z nich se zamotal míč mezi nohy Bestovi a po tom druhém sám křídelník banálně protáhl Jaaskelainena. Na druhé straně akorát relativně nadějně pokoušel štěstí Petrov.

Přesto se i tenhle duel nakonec zvrhl v něco aspoň trochu pohledného. To když se poměrně klasicky sesypal Bolton. Impulz mu k tomu dala první kloudná akce utkání, kterou zakončil přesným centrem na osu hřiště Taylor, aby se trefil střídající Ben Arfa. Nutno podotknout, že v tomto klíčovém prostoru nebyl ani s odstupem tří metrů hlídaný - což je pochopitelně donebevolající. A to byla i hrubka Robinsona před druhou trefou, jít obstaral Demba Ba jen o pár vteřinek později. Levý bek Wanderers zbytečně volil v rozehrávce troufalý lob přes Tiotého, ten míč zachytil, rozdal do strany a bylo zle. Obertanovi pak navíc Robinson skočil na tanečky kolem balonu, takže se pak v souboji s Cahillem se štěstím mohl Ba prosadit i počtrnácté v sezoně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 nebo 1:1

Reagovat
Mircu5

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

V minulém kole vyhrál Bolton venku a Newcastle naopak doma prohrál,takže to tak vypadá nejspíše na remízu.Navíc Bolton ještě neremizoval a ta pravděpodobnost se bude v každém kole zvyšovat.Že by už to přišlo teď? Tipnu X.

Reagovat
smazaný uživatel

Straky vyhrají 1:2. Prosadí se Demba Ba.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jako napsat "Zeme je kulata".

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrá Bolton

Reagovat
Y.Cabaye

Newcastle vyhraje 2:0. Proti nejhorší obraně v lize se už musíme prosadit. Navíc jedna výhra z posledních pěti zápasů není žádná oslnivá forma Boltonu. Věřím ve výhru

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
Devil

Newcastle

Reagovat
goodbay

Bolton už se musí zvednout, hrůza Příští kolo s Wolvesem 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele