13. kolo
26.11.2011 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Červená karta nedovolila Boltonu bodovat ani proti Evertonu

Boltonu se vše sype. Po těsné prohře na půdě West Bromwiche přichází další smolná záležitost, tentokrát významně ovlivněná brzkým vyloučením Wheatera. Po něm Trotters soupeři zvládali vzdorovat jen do přestávky, dál už ne. Za Everton se trefili Fellaini a Vellios.

V ukrutném lijáku se strhla bitva mezi dvěma stranami, které takřka shodně urgentně potřebovaly zvýšit sebevědomí. První poločas jim ale něco takového stěží dopřál. V 19. minutě totiž razantně sáhl do vývoje utkání rozhodčí Oliver, když jej neopatrný Wheater donutil k vytažení červeného kartonku. Popravdě ale nešlo o chybné rozhodnutí - dnes pravý bek Boltonu si nechal utéct jednoduchý balon, což řešil napřímenou podrážkou, s níž skosil bystrého Biljaletdinova.

Tahle událost pochopitelně změnila dosud vyrovnaný obraz hry: Trotters se už dopředu nepouštěli a divákům musely téct nervy. Opravdový tlak sice Evertonu dohromady vydržel všehovšudy nějakých sedm minut, všude okolo se ale musely nacházet šťastné bloky či milimetry scházející k přesným a kruciálním nahrávkám Karamelek. Jenom takto se Bolton bránil, nic suverénního.

Z šancí prvního dějství toho každopádně nejde vyjmenovat příliš. Biljaletdinov, který se dnes stylizoval do role mozku záložní řady hostí, měl asi největší příležitost, když z voleje zamířil nad břevno po centru Colemana. Heitingova střela ze standardní situace potom měla spíše propagační charakter, přičemž v samotném úvodu Jaaskelainen zasahoval ještě jednou, když jej malinko prověřila hlavička Jagielky. Wanderers se mohli prosadit skrz dvě dalekonosné střely Klasniće a Eaglese, k bezprostřednímu ohrožení Howardovy klece se před pauzou nedostali.

Druhá část začala docela jinak: konečným zúročením evertonské převahy. A zasloužilo se o to hlavně strašidelné odbránění prosté situace, při níž Biljaletdinov centroval do vápna, kde byla z pohledu Toffees hráčská koncentrace v nepříznivém poměru 1:4; a přesto Fellaini pláchl Knightovi, aby se zblízka trefil přesně pod víko.

Po otevření skóre to nějaký čas vypadalo na to, že se už Bolton ani nehodlá probrat. Nechal se opět přitlačit a několikrát se klepal. Své si ale ke skóre nakonec málem taky řekl: Klasnić se hned dvakrát ocitl v dobrých pozicích. Jednu střelu mu zablokoval soupeř, podruhé se mírně z boku řítil prakticky sám na Howarda, při zemi jej však nenachytal. Americký brankář včas vytrčil levou nohu a Everton v rozhodující chvíli podržel. V 78. minutě totiž po třech minutách na hřišti skóroval žolík Vellios, když se dostal na konec skvostné spolupráce z hloubky centrujícího Bainese a na zadní tyči skluzujícího Cahilla. Pro řeckého forvarda to byl už třetí zásah z lavičky. Úder pod pás Wanderers.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Flamex

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

agree

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě tady Everton přijde klasicky 4-5-1 a bude bránit remizu 0:0

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

není co řešit 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele