23. kolo
01.02.2012 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal se na Reebok Stadium protrápil k remíze 0:0

Když už ani fascinující comeback v pohárovém zápase s Aston Villou Wengerovy svěřence pro ligu nenakopne, potom co? Nepříliš zodpovědný výkon Arsenalu na půdě sotva se zachraňujícího Boltonu stojí aspiranta na čtvrtou příčku další klíčové body. Naopak Trotters jeden takový vitální mají právě v kapse.

První poločas si Arsenal za rámeček nedá zcela určitě. Víceméně jako královský, neohrožený kolektiv totiž vstoupil do zápasu: s mizerným pohybem, nekoncentrací vzadu i při proměňování šancí. Takto Walcott neproměnil samostatný nájezd, ačkoliv měl moře času; Mertesacker se snažil na zadní tyči zpracovávat pěkný centr Persieho, jakkoliv stačilo jej akorát jednoduše odhlavičkovat do odkryté klece; Ramsey si sice skvěle naběhl na Persieho českou uličku, pak ale zbrkle ve skluzu zakončil přímo do Bogdána. Jednoduše přestože Bolton měl tradičně v záloze i obraně doslova krátery, jimiž hladce probíhal dokonce i stoper Koscielny, Gunners toho těžko dokázali využít k něčemu víc než jen nahodilým a hravě páleným šancím.

Navíc právě francouzský stoper a jeho podivný přístup k zápasu hrál prim při plnění defenzivních povinností, které u Arsenalu mělo docela daleko k ideálu. Jednou se tedy nechal předběhnout a lehce odstavit N’Gogem, jehož pak pohotovou reakcí musel vychytat Szczesny. Podruhé se zase balon v pokutovém území snažil odkopnout místo odhlavičkovat, čehož opět využil jeho mohutný krajan v útoku Trotters, aby zacílil opravdu jen o milimetr vedle pravé tyče.

Do druhého poločasu už nastoupil přeci jen uvědomělejší a vzadu konzistentnější londýnský celek, který si možná netvořil tolik šancí, zato když už ano, tak v nich byl preciznější. Jako třeba Van Persie po hodině hry, když božským dotykem odklonil Sagnův centr a Bogdán mohl být jenom rád, že se poté místo nadšeného rachotu fanoušků ozvala levá tyč jeho svatyně. Tentýž Van Persie, který byl dnes spolu se Sagnou možná jediným inspirativním členem arsenalské jedenáctky, potom ještě deset minut před koncem překrásným lobem z hranice šestnácky orazítkoval břevno. Také tehdy nešlo jinak než němě obdivovat. Naopak Walcottova nezkrotná střela vzápětí, to už byl zase ten klasický soudek zpřed pauzy.

V tu chvíli už ale Arsenal zase pomaloučku začínal chybovat v defenzívě, a právě na to úplně klidně mohl ke konci dojet. Nejprve se po nedohodě mezi třemi Kanonýry proháčkoval před Szczesného Mark Davies, a přestože mu polský brankář zmařil kličku téměř jasným faulem, penalta se nepískala. K tomu ještě právě šikovný záložník později skotačil ve vápně soupeře, aby vzápětí při zemi zacílil těsně vedle. Arsenal se tedy nakonec ubránil; radost z výsledku ale po závěrečném hvizdu mohl mít jen velmi těžko.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

prani:0:3 titi2,RvP, tip : 1:2 eagles,RVP2 c mon gunners !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3(1:0)

Reagovat
pavel.fotbal

Když dám dvojku na arsenal, tak to prohraje, poněvadž už mě několikrát vytrestal, takže mu moc nevěřím, nedávno v Boltonu dostal Liverpool 3:1, jsem zvědav, myslím, že budou rádi za remízu, stejně jako,,výborná" CHELSEA ?!?!

Reagovat
smazaný uživatel

tohle si arsenal rozhodně pohlídá tip 1:3, 2 :4

Reagovat
miguel bain

1:3 (Persie, Song, Persie)

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že od začátku AOC a Rosa, Arshavin možná tak doma u televize a taky bych místo Walcotta zkusil odzačátku Titiho

Reagovat
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

there is only van henry there is only van persie. inteligent pochopi blazen bude cumiet ako sa to mysli hahah. dnes vsadte over 2,5 , a vyhrate, nemate za co. pre odvaznejsich - over 3,5 + van per da gol

Reagovat
smazaný uživatel

ta to neni mozne arsen venger do hrobu toto uz je posledna kvapka v mori vody v tvojom pohari fuj spina 89 min 0 0 hovedo zjec salamu a zapi ju cmarom

Reagovat
Xaver

Tak Arsenal už neporazí ani Bolton, to už je opravdu smutný, s takovým přístupem se ale nelze divit, takže nyní už pouze boj o naději na Evropskou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenálu reálne hrozí,že nebude hrať ani EL.Arsen W.sa pritom vyjadril,že už nehrať LM by bolo katastrófou.Wenger to proste prehnal: Povedal raz,že postavili nový štadión /inak krásny,bol som tam/,nemajú dlhy a hrajú vždy LM. Lenže kupovanie mladých talentov za pár babiek a vybudovanie kádra,sa nepodarilo,vždy hotoví hráči odišli,káder sa len buduje a buduje,vysledky nie sú a nedočkaví hotoví hráči odišli.A už sú netrpezliví aj fans.Myslím,že ak to tak dopadne,ako to vyzerá, je to koniec Wengera.Ešte pred dvoma rokmi,keď som bol na ich štadióne,fanušikovia spievali: My ťa Arsen milujeme.Neboli síce majstri,ale hrali LM. Nehrať ani LM ani EL,to neunesú.Taký klub potrebuje už konečne aj trofeje,nielen peniaze.A ani peniaze nebudú,ak nebudú hrať LM. Také kluby s takými príjmami rátajú.

Reagovat
goodbay

Jesli vyhraje Liverpool CC, tak pujde do EL i tým ze 6. místa ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty dorostenci jsou teď až 7.

Reagovat
Xaver

Nejde o dorostence, ale přístup, včera byl snad nejlepší Sagna a to je tristní zjištění.

Walcott po poločase ven, Ramsey nahrával pořád nikam a přece stále hraje. Ne nadarmo v neděli proti Aston Ville odešel Rosa a najednou byl A dopředu naprosto marný. Při vší úctě k legendě Henrymu - už to také nevytrhne a Aršavin už prostě hrát nemůže. Když se netrefí van Persie, tak nikdo jiný gól nedá. Vyřeší to Gervinho s Chamakhem až se vrátí z APN ? Asi ne. AW mnoho na výběr nemá a sám sebe zahnal do kouta. A koho bude moci v létě koupit, když nenabídne ani EL ????

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že od začátku nenasadil místo Artety Rosického pač minule byl jeden z nejlepších na hrišti a bohužel Arteta hrál nebyl absolutně vidět a to měl tvořit hru:-)...

Reagovat
Devil

Arsenal muze hodne mrzet,ze v prvnim polocasu zahodil 3-4 tutovky!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele