9. kolo
23.10.2011 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Blackburn oslnil, ovšem nezvítězil

Dle statistického centra SkySports vyhrál Blackburn 11:4 na střely, výsledné skóre však hovoří ve prospěch Tottenhamu. Ten se místy bránil i regulérnímu tlaku posledního týmu tabulky, nakonec ale Keanovým svěřencům neodlehčil. Spíš naopak: neoblíbený manažer bude patrně dál nedotknutelný, přičemž Rovers se jistějším příčkám nepřiblížili ani o krok.

Nedávná historie se opakuje. Před tímto zápasem se u Ewood Parku opět protestovalo, a hle - severolondýnský celek se tu opět trápil až hanba. Rovers obzvlášť v první půli předvedli velmi nebojácný výkon, na útoky Spurs odpovídali i svými ataky a o přestávce také koneckonců hovořila statistika střel na bránu jasně ve prospěch domácích. Ale pěkně popořádku...

Neslušelo by se totiž opomenout hosty dobře podchycený začátek. Už ve čtrnácté minutě se Spurs povedl protiútok s rychlíkem Walkerem na levé straně a znamenitě zakončujícím Van der Vaartem. Brzy to navíc mohlo být 2:0, kdyby si nakonec Olsson skutečně srazil Baleův centr do vlastní sítě. Místo toho se proto mohli začít chytat domácí. Hned ve 27. minutě vyrovnával Formica, když se Tottenham nedokázal vypořádat s odkopnutím balonu do bezpečí, a stejný fotbalista vzápětí rozvlnil alespoň boční síť. Domácí ožití mimo to symbolizoval i Hoillett, který ještě do přestávky Friedela z úhlu prověřil štiplavou ranou.

Do druhého dějství museli Spurs vcházet ostražitější, což se jim také zprvu dařilo. Navíc opět odstartovali gólem. Tentokrát se k Vaartovi od Ekotta míč odrazil s velkým štěstím, nizozemský středopolař ho nicméně znovu kontroloval zcela bezpečně a zakroutil jej k pravé tyči. Jenže Blackburn se dnes zkrátka nehodlal vzdát v žádné fázi utkání. Okamžitě si vyžádal několik zajímavých závarů v pokutovém území Tottenhamu a v 63. minutě se kupříkladu Friedel musel až těsně pod břevno natáhnout pro Sambovu hlavičku po Pedersenově dalekonosném autu. Situace se pak už dokonce dostala do takové fáze, že to byl paradoxně Tottenham, kdo byl odkázán jenom na rychlé brejky.

A ačkoliv se tento nepoměr zase brzy vyrovnal, dál byli nebezpečnější spíše domácí. Na Robinsonem vyraženou přízemní střelu Modriće totiž navázal Yakubu hlavičkou z jediného metru, kterou pomohl odklonit nad bránu nenápadným zásahem Bale. A nigerijský forvard pak ještě těžil rovněž z práce Hoilletta, to pro změnu z voleje v těžké pozici minul sám, bez cizí pomoci. Vrchol jeho představení pak měl přijít v 81. minutě, tehdy však Olssonův centr mezi stopery trestuhodně nasměroval o několik stop vedle pravé tyče. I díky jeho rozhazovačnosti nakonec Blackburn svůj nejlepší výkon v sezoně neproměnil v ani jediný bod.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 4

Reagovat
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
Fingulka

Nemáme šanci... 0:3

Reagovat
paver

Ale máme

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham zkuste tohle prohrat

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufám,že tottenham poveze domů plný počet bodíku 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že to bude v klidu a že tottenham - blackburn : podrtí

Reagovat
smazaný uživatel

Adebayor 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rafa!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele