20. kolo
02.01.2012 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Ani výhra na OT neznamená obrat k lepšímu, Rovers nestačili na Stoke

Vzepětí Blackburnu se ani před výhru na Old Trafford nekoná, Rovers proti Stoku jen potvrdili bilanci na domácím pažitu a po těsné porážce zůstávají přikování na chvostu. Hosté zase naopak potvrdili opačnou statistiku a po dvou remízách na Britannia Stadium dokázali zabrat alespoň na venkovním hřišti.

Blackburn vstupoval do utkání proti Stoke s vědomím, že v Ewood Parku prohrál sedm z dosavadních devíti utkání, což jasně ukazuje na důsledek, proč se Rovers, i přes solidní výsledky z venku nemohou vyhrabat nad čáru ponoru. Steve Kean se jako již tradičně na úvod dočkal od fanoušků vřelého přijetí, ale tomu mohl hned záhy utržit přítrž hlavičkující Samba, jeho pokus však ke škodě domácích skončil pouze na břevně. A hned vzápětí dostal po dalším rohu ten samý hráč možnost na reparát, tentokráte sice dokázal dopravit balón do sítě, ovšem sudí Mason jeho trefu kvůli faulu Yakubua neuznal.

Poté hledal Dunn právě Yakubua, k němu však míč nedoputoval, postaral se o to pohotový Sörensen, to jakoby předznamenalo osud dalších minut. Stoke hru vyrovnalo a začalo posílat do vápna Rovers jeden centr za druhým. Tato strategie se hostům záhy vyplatila. Whitehead našel Crouche, ten balón skvěle zpracoval, otočil se a pohodlně zakončil - 0:1. Vytáhlý útočník tak může slavit - tato branka je totiž pro něj jubilejním stým zásahem v Premier League.

Z domácího tábora znamenal pro Stoke největší hrozbu kdo jiný než Samba, ale ani jeho spolupráce s Yakubuem, kanonýrem posledních týdnů úspěch neznamenala. Ještě před odchodem do kabin poté udeřilo na opačné straně. Rychlý protiútok rozehrál Etherington přihrávkou přes více než půlku hřiště na rozběhnutého Crouche, jenž si i přes mírné potíže při zpracování poradil a přesnou střelou dodal svému celku tolik potřebný klid - 0:2.

Bývalý střelec Spurs mohl přidat i třetí zářez, to už si po změně stran naběhl na centr Woodgatea, z obtížné pozice ovšem branku přestřelil. Stoke, jakoby se postupem času spokojilo s dosavadním náskokem, a tak se do hry začali opět dostávat i domácí.

V sedmdesáté minutě se pak domácí dočkali zaslouženého snížení, rohový kop prodloužil Hanley, z následné skrumáže byl u balónu jako první střídající Goodvillie a svým premiérovým zásahem od příchodu k Rovers udržel svůj tým v naději - 1:2. Tu mohl rozdmýchat o chvíli později Yakubu, jeho ráně se však na poslední chvíli postavil do cesty Woodgate, definitivní jistotu ale pak Stoku nadělil až Sörensen.

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Blackburn sice vyhrál na OT, ale celkově má výsledky nevyrovnané, doma je špatný, zkusím plichtu - 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Garbicz

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
goodbay

Reagovat
goodbay

Dnes Blackburn ztratil, troufnu si říct 3 body. Stoke těžilo z protiútoků a až na výjimky je využilo. Rovers se určitě zvedli po dobrých výsledcích z posledních 2 zápasů. Bohužel body to nepřineslo. Naštěstí prohrálo QPR i Wolves.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele