7. kolo
01.10.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Trio Bannan-Agbonlahor-Bent řádilo a Villa zůstává neporazitelná

Aston Villa jenom tak zlehka překračuje další překážku v podobě Wiganu a dál zůstává nepřemožena. Po úchvatné sérii čtyř remíz teď tedy konečně vyhrála, což jí může akorát pomoci. Naopak Latics již počtvrté v řadě nebodovali a od sestupové zóny je momentálně dělí jediný krůček.

Atleti na posledních šesti výjezdech do Villa Parku ani jednou neprohráli, dnes však podali neskutečně sterilní výkon. Shay Given si déle než hodinu mohl na brankové čáře cvrnkat kuličky, jak málo byl zaměstnaný. Tedy spíš nijak. Po představení záložníka McArthura už se Wigan ve finální fázi o několik tříd zlepšil a irský brankář dokonce v samotném nastavení musel dvakrát čarovat, aby udržel své třetí čisté konto v sezoně. Zasahovat musel postupně proti Mosesově nepříjemně tečované střele i Di Santově pokusu. To bylo z pohledu celého utkání asi tak celé. Krom ještě jednoho závaru v samotné koncovce utkání, po němž odvracel žhavý balon z brankové čáry Barry Bannan.

Skotský mladík vůbec podal další skvostný výkon a jenom potvrdil, že se letos směle pasuje do pozice tahouna záložní linie Aston Villy. Dnes navíc krom obvyklé podpory Agbonlahora mohl počítat i s abnormální aktivitou Darrena Benta, což se pro birminghamský celek ukázalo být vůbec klíčovým. Byl to koneckonců právě Bannan, kdo pěkným dalekonosným krouceným míčem vyzval ke sprintu přes Caldwella Agbonlahora a minimálně z jedné třetiny tak zařídil vítěznou branku.

Zahanbit se ale nenechal ani Bent. Ten nejprve hlavou minul po centru Bannana, posléze se díky šňůře technických fines dostal i k přesnější ráně, kterou bravurně zlikvidoval Al-Habsi. Ománský brankář celkově zažil hodně krušné odpoledne. Likvidovat musel i následné pokusy Bannana a Petrova, aby už byl doopravdy krátký na utěšený Bentův volej ze 62. minuty po přesném centru Agbonlahora. Pak už posvátný birminghamský trojlístek nechal asijského golmana vydechnout.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aston Villa 3 - 3 Wigan Athletic

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už snad další plichta být nemůže... ale asi bude, 1:1.

Reagovat
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jednička je tutovka - 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Villa mě hodně překvapila letos zatím bez prohry ....... jen doufám že to vydrží prosinec bude hodně těžkej

Reagovat
smazaný uživatel

Togo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele