9. kolo
22.10.2011 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

West Midlands derby překvapivě vyhráli WBA

Zmar, zoufalství a frustrace na straně jedné, radost nad výhrou v derby na té druhé. West Bromwich Albion překvapivě zvítězil na půdě Aston Villy 2:1 a navázal na zlepšené výkony oproti úvodu sezony. Nutno však říci, že jednu z hlavních rolí sehrál sudí Dowd, jenž ve prospěch WBA "vykouzlil" penaltu a následnou červenou kartu pro domácího Herda. Tu sice Brunt nevyužil, avšak v deseti hrající Villans vedení po Bentově pokutovém kopu neudrželi, a po dvou rozích, které v gól proměnili Olsson s Scharnerem, opouštěli trávník se svěšenými hlavami.

Utkání se přitom vyvíjelo přesně podle plánů Alexe McLeishe. V sedmé minutě sice ještě Bannan nasměroval míč těsně vedle brány, za patnáct minut však přišla situace, kterou se nepohrdá. Agbonlahor využil nedorozumění mezi Reidem a Fosterem, vypíchl před brankářem hostí míč a byl faulován. S penaltou si pak s klidem sobě vlastním poradil Darren Bent a bylo to 1:0.

Zlomový okamžik zápasu se odehrál v minutě pětatřicáté. Nevinně vyhlížející souboj v pokutovém území mezi Herdem a Olssonem nepochopitelně ohodnotil rozhodčí Phil Dowd červenou kartou pro domácího záložníka a zákonitě pak i pokutovým kopem. Jakoby však cítil svědomí, tradiční penaltový exekutor Chris Brunt poslal nabídnutou příležitost mimo tři tyče. Gól ale přeci jen přišel ještě do poločasu.

Tři minuty před jeho koncem ještě proti Tchoyiovi dobře zakročil Given, proti hlavičce Olssona už byl bezmocný. Stoper hostí vyskočil na Bruntův roh výše než jeho strážce Collins a hlavou poslal míč do horního rohu - 1:1. Gól do šatny, při pomyšlení na druhou půli v deseti lidech, byl to poslední, co si Aston Villa přála.

A vymalováno bylo už za deset minut. Hosté si vytvořili tlak, z něhož vyústila razantní střela Mulumbua, kterou Given vyrazil jen na roh. Z něj našel Brunt opět hlavu Olssona, který tentokrát jen lízl břevno. Za další dvě minuty se ovšem už skóre měnilo a byl u toho opět Brunt z od rohového praporku. Jeho centr propadl přes trojici hráčů až k Scharnerovi , jenž si míč částečně stehny, částečně hrudí sklepl do vzduchu a akrobaticky zakončil pod břevno - 1:2.

WBA se dostali na koně a chtěli toho využít. V 64. minutě mohl zvýšit Jerome Thomas, jehož střelu naštěstí pro domácí zblokovala pozorná obrana. Poté přeci jen polevili z tempa a spokojili se s poklidným držením vedení se zajištěnou obranou. Villans k ničemu nepouštěli a v nastaveném čase byli dokonce blízko třetí branky. Odemwingie ale obrovské šance po nahrávce Tchoyie nevyužil a utkání tak skončilo 2:1 pro West Bromwich.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná výhra domácích tip 2:0 (doma hrajou líp jak Arsenal, to musí potvrdit)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele