2. kolo
20.08.2011 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Blackburn nestačil ani na Aston Villu, prohrál 1:3

Blackburn prohrál i své druhé utkání v řadě, když nestačil na domácí Aston Villu v poměru 1:3. Jedinou branku Rovers zaznamenal Gams Pedersen, na trefy Agbonlahora, Benta a Heskeyho to ale stačit nemohlo.

Hostům přitom úvod utkání vyšel. Nebezpečně vypadala především levá strana hostujícího celku, na které operoval Martin Olsson s Juniorem Hoilettem. Právě z této strany přišla první nebezpečná situace utkání, po centru Goodwillieho se už už do zakončení prodíral Gamst Pedersen, na vysoký pas ale nakonec nestačil.

Na druhé straně se po rohovém kopu prezentoval nebezpečně Richard Dunne, jeho hlavička ale nakonec branku přeletěla. V nadějné pozici se poté ocital Darren Bent, jemuž ale nakonec míč ještě před vystřelením dokázal ustřelit bránící Ryan Nelson.

Rovers se již ale nepodařilo zabránit soupeři ve skórování ve 12. minutě. Na levé straně hřiště kombinoval Bent s Agbonlahorem, druhý jmenovaný se posléze vydal na zteč pokutového území Blackburnu. Jeho parádní rána pravačkou do vzdálenějšího rohu branku nechala brankáře Paula Robinsona plachtit bez sebemenší šance - 1:0.

O sedm minut později se blízko vyrovnání objevil David Goodwillie. Útočník hostů si naběhl na přihrávku Robertse, nahrál zpět Salgadovi, ten nacentroval na Hoiletta a ten si sou přihrávkou vybral znovu Goodwillieho. Skotský forvard ale míč napálil po pohledné akci těsně vedle horního růžku branky.

Z protiútoku ale pořádně zahrozili domácí. Hoilett s Olssenem zbytečně ztratili balon, ten získal Charles N’Zogbia, jenž vyslal do akce Emila Heskeyho. Zkušený kanonýr našel na levé straně volného Agbonlahora, jehož dalekonosný pokus ale bez problémů zneškodnil Robinson.

Rovers se nadále hnali za vyrovnáním. Poměrně nebezpečnou ránu vyslal Stephen Nzonzi, nicméně jeho pokus tečoval do zámezí Warnock. Z následného rohového kopu se téměř prosadil Gamst Pedersen, nicméně Shay Given v pravou chvíli zakročil. Ale po 25 minutách se domácí prosadili podruhé, a byl to Emil Heskey, specialista na Blackburn. Odražený balon před pokutovým územím nechal naprosto chladným latentního Nzonziho, ne tak ale bývalého anglického reprezentanta. Heskey parádní ranou napálil míč znovu nechytatelně pod spojnici dvou tyčí a Robinson se pouze mohl zlobit na laxního obránce - 2:0.

Ve 34. minutě zabránil Heskeymu ve skórování až zákrok Michela Salgada, na druhé straně zahrozil svou střelou David Dunn.

I ve druhém poločase byli mírně lepším celkem hosté. Nicméně narozdíl od prvního dějství si nyní za svůj výkon připsali i odměnu v podobě vstřelené branky. V 52. minutě rozjel akci Pedersen - na levé straně oslovil Olssona, ten si vybral nabíhajícího Hoiletta. Záložník hostů se bez obtíží prohnal kolem Luka Younga a přesným centrem posadil gól na hlavu Pedersena - 2:1.

Rovers byli od tohoto okamžiku lepším celkem, paradoxně se ale v dobré střelecké pozici objevili domácí. Střídající Marc Albrighton napálil míč z dvaceti metrů a naprosto zaražený Robinson pouze sledoval, jak se míč odplazil do zámezí od brankové konstrukce. Nakonec si domácí připsali ještě jednu branku. To když obránce Hanley dobře zblokoval ránu Petrova, nicméně tak nešťastně, že se objevila pouze před dobíhajícím Bentem. Anglický reprezentant z deseti metrů nemohl minout - 3:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / rovers.co.uk

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Villa začala vcelku dobře a i tady proti slabočkému Blackburnu přesvědčí a vyhraje 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa 3 - 0 Blackburn Rovers-Bent,N zogbia,Bent

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa ukáže svojí sílu a bezmocný Blackburn sejme 3-1

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

juhva!zase úža!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 veľmi šťastná výhra v podaní Blackburnu

Reagovat
smazaný uživatel

Aston Villa hladce vyhraje kamaráde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele