6. kolo
24.09.2011 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal se o poločase probral a Bolton skolil

Otřesný první poločas Arsenal nerozhodil - v druhém dějství se Kanonýři na Bolton sesypali jako včelí roj a rázem jich bylo plné hřiště. Výsledkem je jejich druhé vítězství v sezoně, opět s nulou, a pokračující mizérie Boltonu, jenž od 54. minuty dohrával o desíti.

Owen Coyle vsadil na čerstvou krev - do základu dosadil Muambu, Pratleyho, N’Goga a nuceně také Wheatera místo nemocného Cahilla -, zato Arsene Wenger Carling Cup skutečně využil jen k pošetření sil a do boje vyslal starou známou jedenáctku. Akorát mezi vyvolených 11 vrátil Walcotta s Gibbsem. A Gunners hráli stejně jako doteď: záloha s útokem nežila v harmonii ani v nejmenším, mezi oběma řadami obvykle zela mohutná díra; Arteta, Ramsey i Gervinho se navíc mnohdy tak dlouho mazlili s balonem, až o něj buďto přišli, nebo ho pak museli poslušně odevzdat. Artetovi akorát slouží k duhu pár povedených kolmic, z nichž ale rovněž nic moc nevzešlo. Gervinho totiž v situaci dva na gólmana ani nevystřelil ani nepřihrál. O ojedinělý vzruch se proto staral Van Persie - z přímého kopu těsně minul a po akci Walcotta pak zamířil do skluzujícího protivníka.

Bolton se naproti tomu prezentoval živým dojmem. Přestože dopředu nevyrážel, vzadu vysloveně zalezlý rozhodně nebyl. Na vlastní půlce nasazoval celoplošný presink kombinovaný s osobní obranou, s čímž si soupeř vůbec nevěděl rady. Stačilo v jednu nevhodnou chvíli předržet balon a vinou hyperaktivity Trotters už pak dlouho nebylo kam přihrát. Navíc to byli právě Wanderers, kdo si v první půli vytvořil největší šanci. Hned ve třetí minutě hlavičkoval Pratley a Szczesny musel ze svého arzenálu opět tahat velmi zdařilý zákrok.

Jestliže to před přestávkou byla od Arsenalu koncentrovaná bída, v kabině se nejspíš červeným dostalo pořádné promluvy do duše. Na plac totiž z útrob stadionu vešel úplně jiný tým. Ramsey - v prvním dějství ke všemu, jen ne k užitku - se například okamžitě uvedl třemi brilantními nahrávkami. Po první z nich Van Persie podél bližší tyče překonával Jaaskelainena a hned ve 46. minutě otevíral skóre, po té poslední Wheater v 54. minutě tahal za záchrannou brzdu, respektive Walcottovo rameno, a hodně brzy tak oslabil svůj tým.

To se ukázalo být rozhodujícím jevem - většího prostoru totiž Kanonýři věděli jak využít. Arteta ihned z dobré pozice po zemi zacílil těsně vedle, později tentýž hráč opomněl lépe postaveného Ramseyho a z dorážky prudkou ranou vyprášil Jaaskelainenovy rukavice. A šance měl i Van Persie. Nejprve po solidní práci Gervinha nemířil přesně, posléze už Walcottův přízemní centr na bližší tyči sklepával svou levou holení do sítě. Tím bylo dílo dokonáno - Van Persie jednak pokořil hranici stovky branek za Gunners a tým, který od Fábregasova odchodu vede jako kapitán, zároveň dejme tomu mohl polevit.

Ještě se mu to nicméně málem vymstilo, když šel Eagles od půlící čáry pomalu sám na Szczesného. V závěru mu ale došly síly, začal ho křižovat Gibbs a nakonec z toho byla jen slabá střela doprostřed klece. Podobně si na druhé straně vedl i Walcott, jenž v souboji jeden na jednoho nechal nepříliš precizní koncovkou vyniknout Jaaskelainena. To Song byl při střelbě daleko jistější. Po ideální příhře od Sagny a zasekávačce svému strážci vymetl bližší šibenici Finovy svatyně a stanovil tak konečný stav skóre.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 se štěstím..

Reagovat
smazaný uživatel

čisté 2

Reagovat
smazaný uživatel

Kádr Arsenalu kvalitu má, až se sehrají, budou ještě bojovat o 4. místo. Bolton hodně gólů dává i dostává, obrana je i slabinou Arsenalu, mohl by to být over a výsledek 3:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paver

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal FC 2 - 3 Bolton Wanderers-Jsem realista

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 a vsetci budu sokovany vysokou vyhrau klubu ktoremu sa nedari .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude remiza

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele