13. kolo
13.11.2010 16:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Bolton si opět koledoval o ztrátu vedení, Wolves ale nakonec tříbrankové manko dotáhnout nenechal

Bolton měl zase namále. Jestliže minule přišel o jednobrankové vedení v nastavení, dnes se tak mohlo stát pro změnu minutu před koncem. A bylo by to ještě hořčejší zklamání, když v tomto případě původně Trotters nevedli jen o gól, ale rovnou o tři.

Tak otřesný vstup do zápasu si hráči Wolverhamptonu nemohli představovat ani v těch nejhorších snech. Už v první minutě se totiž hostující Bolton ujal vedení, a to ještě ne ledajakou cestou. Pod nátlakem dotěrného Taylora si totiž vlastní gól vstřelil Stearman. Vlci však záhy pomalu zareagovali nejlépe, jak mohli. Okamžitě nabyli územní převahy, už jen gól tomu chyběl. Přitom mu ještě v prvním poločase byli McCarthyho svěřenci tuze blízko. Ebanks-Blake minul pomalu prázdnou branku a Jussi Jaaskelainen se krom toho minimálně čtyřikrát musel vytasit s těžším zákrokem, aby udržel svůj tým ve vedení. Ať už narážím na přímý kop Milijaše, jeho další střelu nebo pokus Jarvise. Zato na druhé straně se Hahnemann spíše nudil, prověřil ho akorát Davies ve 32. minutě. Elmander totiž hlavou prostor mezi třemi tyčemi ani netrefil.

Jestliže první dějství publikum bavilo, ale nepřineslo adekvátní množství branek, druhý poločas už splnil všechna kritéria báječné podívané. Hned v jeho úvodu si oba celky vyměnily první pozdravy - Milijašův pokus škrtal horní část břevna, Elmanderova střela zase divže neatakovala levou tyčku. Potom následovala několikaminutová pauza, jež vyvrcholila v krátkodobý náběh na debakl domácího mužstva. V 62. minutě se totiž po přihrávce Holdena mezi několika soupeři dobře zorientoval Elmander a zdvojnásobil náskok Boltonu, přičemž po chvíli na něj navázal sám americký středopolař, když zblízka hladce skóroval po výzvě Leeho.

Stav 0:3 nicméně nevydržel dlouho, díky čemuž se také rozjelo pořádné drama. Po Foleyho zásahu přišel dvanáct minut před koncem ještě jeden úder - centr z rohu přeletěl Jaaskelainena a Fletcher měl už hodně snadnou úlohu, takže Vlci měli tak akorát dost času na to pokusit se dorovnat skóre. A to se jim také málem povedlo. Minutu před vypršením řádné hrací doby se po rohu prosadil k hlavičce Mouyokolo, aby jen těsně minul.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kéžby udělali domácí body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele