12. kolo
10.11.2010 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Povinnost splněna, přesto Wenger nemůže být úplně spokojen

Arsenal opět neměl vůbec daleko k další zbytečné ztrátě, nakonec ale ze zápasu na Molineux udělal alespoň na pohled celkem jasnou záležitost. Vděčit za to může dvěma zásahům Chamakha a pak bezchybnosti Fabianského, který mužstvo v mnoha okamžicích opravdu podržel.

Vědom si svého nedávného donebevolajícího zaváhání, začal Arsenal na Molineux velmi zhurta. Už v první minutě vykouzlil pro Chamakha bezchybný centr Song a marocký forvard hlavou bez problémů překonal Hahnemanna, aby se stal nejrychlejším střelcem Arsenalu v Premier League. Kanonýři navíc mohli prostřednictvím Aršavina okamžitě zdvojnásobit svůj náskok, Hahnemann ovšem včas vystartoval z brankové čáry a ruskému hráči nedovolil ideálně zakončit. Také Fabregas si na americkém golmanovi záhy vylámal zuby, když zacílil jen do jeho kolenou. Wolves se probrali až po 26 minutách, kdy Doyle alespoň přehlavičkoval Fabianského bránu po Huntově centru ze standardní situace. Ve zbytku poločasu se střetával vesměs uspokojený a nemotivovaný favorit s celkem logicky zaostávajícím outsiderem, čili nebylo až tak moc z čeho se těšit.

V úvodu druhé části si hnedka obě strany vyměnily štiplavé pozdravy. Před Fabianskim na poslední chvíli hasil Sagna, zatímco na opačné straně Fabregas trestuhodně nevyužil Stearmanovy ztráty a následné Rosického pobídky. Český reprezentant se pak v dobrém světle předvedl ještě jednou, když na brankové čáře vykopával míč, jenž neomylně směřoval do sítě. Chvíli předtím se po Doyleově střele z otočky vrhl pod břevno skvělý Fabianski. A do další šance se po několika minutách prodral i Hunt. Gunners v tu chvíli překvapivě tahali za kratší konec, jako by se jim ani nechtělo vyhrát.

Mizérii v podání Londýňanů načas protrhl akorát Aršavin, jenž zakončil své sólo alespoň do tyče. Jediným štěstím hostí bylo, že také Vlci nevykazovali příliš ofenzivních kvalit, takže se aspoň vzadu Arsenal nemusel bát. Naopak ještě necelých deset minut před koncem málem dotlačil do sítě klíčový míč Djourou, na brankové čáře ale heroicky zasáhl Henry. Poslední slovo tedy přeci jen mohl mít Wolverhampton poté, co se děravou obranou soupeře proběhl Doyle. Jeho střela zpoza obránce si to však namířila těsně vedle levé tyčky.

Ani to nicméně nebyl konec dramatu z Molineux. Fabianski ještě jednou musel perfektně zasahovat proti Berrovi, aby pak z brejku se štěstím potvrdil výhru Gunners Chamakh.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
Mircu5

2:2

Reagovat
diastan

Reagovat
Tomtaf

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

velice nepříjemnej soupeř, zvlášť na Molineux stadium... naší výhodou by ale mohlo bejt, že se snažej hrát fotbal... věřim konečně ve 3 body, ale bude to sakra těžký...

c'mon you Gunners!

Reagovat
smazaný uživatel

len aby boli 3 body nech je skore akekolvek

Reagovat
miezto

0:2 Theo

Reagovat
randi

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Lorcan

0:3 (Nasri, Walcott, Wilshere)

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 - Pouze pokud Rosicky nebude zahrivat lavicku.

Jinak 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal: Fabianski, Sagna, Squillaci, Djourou, Clichy, Fabregas, Rosicky, Song, Wilshere, Arshavin, Chamakh

(Szczesny, Eboue, Nasri, Walcott, Denilson, Van Persie, Bendtner)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele