7. kolo
02.10.2010 13:45 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Wolverhampton Wanderers 2:0

Wigan opouští sestupové vody, když v souboji pětibodových týmů zvítězil díky trefám ze druhé půle. Podruhé tým manažera Martíneze neinkasoval, tentokrát i díky osmdesátiminutové hře proti desetičlennému soupeři.

Ani jeden z poločasů žádnou fotbalovou krásu nenabídl. Ani převaha v držení míče nepomohla domácím k více gólovým šancím. Rozhodly tak dva momenty, jejichž aktérem byl Gomes. Henry se na něm hned v úvodu vyloučil, sám pak pět minut po hodině hry otevřel krásnou ranou z přímého kopu.

Opatrný fotbal v první desetiminutovce nepřinesl ani náznak povedenější akce. Vlnu emocí tak zvedl v jedenácté minutě Henry, který surovým skluzem zbytečně a nebezpečně fauloval Gomeze na polovině hřiště. Lee Mason neváhal a nad svou hlavu zvedl červenou kartu.

Už po čtyřech minutách mohl přesilové hry využít Figueroa, když získal míč po chybě v obraně soupeře, ale ukvapenou střelou z vápna branku přestřelil. O poznání zajímavější pokus vyslal na druhé straně z přímého kopu Fletcher, kroutil míč přes zeď, ale ten nakonec prolétl nad břevnem.

Latics sice drželi míč ve větší míře, územní převahou však neopanovali. Až devět minut před koncem tak zahrozil Rodallega, který nejdříve naznačil střelu, aby se zbavil dvojice obránců, a následně pálil z devatenácti metrů příliš vysoko.

Ve 43. minutě vrátil odvrácený roh do vápna Di Santo, kde našel hlavičkujícího Gomese, který špatné vyběhnutí Hahnemanna nepotrestal. Míč tečoval těsně vedle vzdálenější tyče.

Hned v první minutě po změně stran se skvělou kombinací s Rodallegou dostal do zakončení Di Santo, který procpal míč pod Hahnemannem, ten ale zbrzdil střelu natolik, aby obránci stihli gólu zabránit včasným vykopnutím.

Poté se pokračovalo v obdobném obraze jako před přestávkou. Chvílemi až absolutní držení míče domácích nepřinášelo prakticky žádné ohrožení branky až do 65. minuty. Souboj těsně před vápnem mezi N’Zogbiou a Edwardsem posoudil rozhodčí jako faul hostujícího záložníka a k přímému kopu se postavil Gomes. Ten perfektní technickou ranou k břevnu překonal Hahnemanna přesto, že zamířil právě na jeho stranu.

Hostující brankář byl pak nejistý. Čtrnáct minut před koncem řádné hrací doby pálil chytře po výkopu Al Habsiho z první Di Santo, který chtěl využít vyběhnutí Hahnemanna, ten tak jeho tvrdý pokus odvrátil pouze na roh. Po dvou minutách to zkoušel zpoza vápna střídající Diamé, jeho přízemní střelu kryl brankář nadvakrát.

I u druhé trefy domácích tak sehrál roli N’Zogbia. Tentokrát poslal kolmici do vápna, kde Berra svým skluzem poslal míč pouze do nohy Rodallegy, který tak šťastným odrazem dostal míč do sítě u bližší tyče.

Úspěšný střelec dostal další výborný míč do šestnáctky v první minutě nastavení, tentokrát pálil přímo do brankáře. Z pokračující akce ještě hrozil Gomes, zpoza vápna střílel nad. Přesto se Wigan mohl radovat ze stejného počtu gólů jako v předešlých šesti utkáních dohromady.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
kris_kros

máš to obrátene

Reagovat
smazaný uživatel

To, protoze jsem nepocital s cervenou kartou pro Vlky hned v 10 minute.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele