20. kolo
28.12.2010 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Blackburn Rovers 1:3

Steve Kean slaví své vůbec první vítězství na pozici manažera. Baggies nedokázali využít krátké převahy v počtu hráčů a doplatili tak na špatnou obranu při centrech soupeře.

Blackburn začal opravdu parádně. Nelsen sice ve 2. minutě ještě nevyužil centru Pedersena a z malého vápna hlavičkoval mimo, v další moment se už přihrávka do vápna od stejného hráče ujala. Kalinić zblízka pálil pravačkou po zemi k tyči - 0:1.

K vyrovnání pobídl parádním pasem Odemwingie Dorranse, jehož přízemní pokus z hloubi vápna musel likvidovat Robinson. Když po čtvrthodince hry zamířil pohotovou střelu nad břevno Kalinić, Baggies už odpovědět dokázali.

Rychlý protiútok končil parádním centrem Tchoyie na Thomase, který z pár kroků neměl problém usměrnit míč do sítě. Angické křídlo ve službách ligového nováčka mohlo otočit krátce po půlhodince hry, když po narážečce na hranici šestnáctky střílel ke vzdálenější tyči. Minul.

Osm minut po změně stran tak mohl rozradostnit fanoušky hostů znovu Kalinić. Na rohový kop Mulumbua si naskočil nejvýše a přesnou hlavičkou vrátil Rovers vedení. V 59. minutě byl blízko hattricku, kdyby ovšem nebyl přespříliš zaskočen "nahrávkou" od Carsona. Místo toho se tak za pět minut loučil předčasně se zhrzenými diváky, kteří odsoudili jeho zákrok na Scharnera.

Ještě předtím však pojistku přidal Mame Diouf, který poslal míč do sítě po příhře El-Hadjiho Dioufa. Snížit mohl čtvrthodinu před koncem řádné hrací doby Cox, ale poprvé ztroskotal na Bunnovi a dorážku poslal od země nad břevno.

Brzy poté musel Carson solidním zákrokem držet jiskřičku naděje svých spoluhráčů, když zlikvidoval tvrdý pokus Mameho Dioufa. Smůlu Baggies pak podtrhl Scharner, kterého našel Dorrans, aby Rakušan rozezvučel pouze tyč.

Na závěr bitvy se navíc vyrovnaly síly. Tamas neunesl prohru v osobním souboji s Benjanim a po zbytečném faulu musel do sprch. Hosté tak bez větších problémů svůj náskok uhlídali.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com, eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Fingulka

Konečně taky ňáká radost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele