35. kolo
30.04.2011 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

The Hawthorns propuklo euforii! WBA po dvou dekádách a šesti letech konečně vyzrálo na svého rivala!

Hodgson to přeci jen dokázal! Dlouhých 26 let čekali fanoušci i hráči Baggies na výhru nad konkurenční Aston Villou, až se dnes konečně dočkali. Na vítězství to přitom dlouho úplně nevypadalo, pro domácí ho zařídil až šest minut před koncem sváteční střelec Mulumbu.

Villa přitom skutečně vstoupila do utkání lépe, už po čtyřech minutách navíc díky individuálnímu selhání obránce Meitého šla do vedení. Domácího zadáka v tu chvíli zklamala nepochopitelně užitá pravačka, která z rutinního odklizení Downingova centru vytvořila učiněnou katastrofu. A aby toho nebylo málo, konžský stoper se rozhodl potvrdit svou úlohu nešťastníka zápasu a málem zvláštní tečí Petrovovi střely potopil Carsona podruhé. Nestalo se tak, přesto si jeho spoluhráči z útoku museli říkat "kéž bychom také byli aspoň takhle efektivní". Mulumbu totiž z dálky donutil Friedela akorát k překrásnému akrobatickému zákroku a Velovi pro změnu vůbec nevyšel pokus o lob. První poločas tak patřil spíše Villans, a nebýt sobčení Downinga, mohl Bent či Agbonlahor ještě do přestávky zdvojnásobit vedení svého týmu. Stejně tak ale poté titíž borci sami ve svých šancích váhali, když už dostali ty příležitosti. Bentovu hlavičku vyrazil Carson, jeho parťák z útok pro jistotu minul.

Po pauze se na nic nečekalo, oba soupeři na sebe vlétli pěkně zhurta, hrálo se stylem nahoru-dolů. Na to také později dojel Scharner, jemuž jednou nebezpečně unikal Petrov, on se i s varováním na triku rozhodl zatáhnout za záchrannou brzdu a co možná nejokatěji Bulhara stáhl k zemi. Inkasoval červenou kartu, WBA tím ovšem nikterak nevykolejil. Síly mu scházely snad jen ke konci druhého dějství, hlavně se mu ale povedl úctyhodný obrat. Ten zahájil ještě v plném počtu Odemwingie, který se ve vápně perfektně zorientoval a díky bojovnosti právě Scharnera s Coxem zblízka posunul míč pod víko. Tím Baggies konečně nastartoval, leč posléze nikdo dlouho ne a ne navázat nějakou šancí. Nakonec si proto příští příležitost vytvořili hosté, když Downing při zemi málem nachytal skvěle reagujícího Carsona. A tento zákrok se po 120 sekundách ukázal být rozhodujícím, neboť v 84. minutě Mulumbu ze srdce zálohy vystartoval na Coxovo prostrčení a v divné kooperaci s bránícím Clarkem šťastně přehodil Friedela. Tím stanovil konečné skóre zápasu a umožnil The Hawthorns propuknout v nespoutaný jásot.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 bent young bent

Reagovat
smazaný uživatel

0 2-Bent,Bent

Reagovat
Veselac

1

Reagovat
smazaný uživatel

Sváteční?5 golu v sezoně je málo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele