30. kolo
19.03.2011 13:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Brankáři se činili, Tottenham s West Hamem bez branek

V Lize mistrů je sice tažení úspěšné, ale v domácí soutěži to Tottenhamu skřípe. Spurs dnes opět nedokázali zvítězit, s West Hamem doma jen remizovali 0:0 a první čtveřice může opět utéci.

Nicméně manažer Harry Redknapp asi bude mít po zápase co analyzovat, protože jeho svěřenci byli vstřelení minimálně jednoho gólu kolikrát velice blízko. Hammers však nyní mají sérii čtyřech zápasů bez porážky a Avram Grant ukazuje, že to se záchranou myslí vážně.

Tottenham se před vlastním publikem na White Hart Lane v rámci Premier League představil poprvé od začátku února a po postupu v Lize mistrů přes AC Milán a následném losu, který ho postavil proti Realu Madrid, nasadil manažer Redknapp na West Ham hodně ofenzivní sestavu.

Také uplynuly jen tři minuty a kapitán Michael Dawson už razítkoval brankovou konstrukci. Vzápětí pak Defoemu chyběl kousek k tomu, aby poslal do sítě Baleův centr. Gareth Bale se v základní sestavě objevil poprvé od 22. ledna, kdy ho začala trápit záda a pravému bekovi Larsu Jacobsenovi neustále působil trable.

West Ham však prvotní nápor soupeře přečkal, stabilizoval defenzívu a vepředu vystrčil růžky. Parádní pas Thomase Hitzlspergera Cole z voleje do branky neposlal. Pak Colea vyslal Ba, ale slabé zakončení chytil brankář Gomes. Pak se dopředu opět hrnul Tottenham, ale solidní obranu hostů se nedařilo překonat. Bale s Lennonem se snažili mást měněním stran, ale nepomáhalo to. Luka Modrič sice pálil těsně vedle a Lennon rovněž vystrašil Greena, ale skóre se neměnilo.

Po změně stran naopak musel vytáhnout dobrý zákrok proti Coleovi Heurelho Gomes. Na druhé straně měl velkou příležitost po kombinaci Corluky s Modričem Defoe, jenže ani tentokrát se anglický reprezentant neprosadil. Tohle však měl být gól. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce sice Spurs dominovali co se držení míče týče, ale Hammers byli nebezpeční z protiútoků. Akrobaticky zakončující Noble se mezi tři tyče netrefil, gólovou ránu Baa pak skvěle vyrazil Gomes.

Rafaela van der Vaarta na hřišti na závěrečných 20 minut nahradil Roman Pavljučenko a proti ruskému útočníkovi musel dvakrát zasahovat Green. To však nebylo nic proti tomu, když výtečně vytáhl na břevno trestný kop Garetha Balea. Tottenham v závěru tlačil, ale Defoe přestřelil a v poslední možné příležitosti ho skvěle zablokoval Wayne Bridge, a tak skóre zůstalo od první minuty nezměněno.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 0

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
PePiG7

2-1 VdV,Crouch-Pikijone

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle snad ani zázrakem skončit nemůže...hlavně po 10ti dnech volna si domácí zastřílejí...3:0 nebo 4:0.

Reagovat
vanGomm

Je to derby zápas a proto očekávám celkem vyrovnané utkání.O něco víc věřím Tottenhamu,takže tipnu HX tedy jejich výhru o gól.

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
goodbay

nevíte co je s Kováčem? Už se neobjevuje ani na střídačce...děkuji

Reagovat
robertWHU

Nic s nim neni, jenom stojí za hovno a je rád, když nastoupí za rezervu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 prosím

Reagovat
hawk

super bod pro hammers, ale se štěstím, kdyby Defoe byl schopen trefit bránu nebo míč tak by to asi dopadlo jinak

Reagovat
JimBob

Paráda, takhle má vypadat boj o záchranu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle byl supr zapas, sice bez branek, ale jinak atraktivni fotbal. Skoda Coelovi sance z prvni pulky. Tohle by mel utocnik promenit, kdyz jde sam jeden na jednoho. Obrana tentokrat zahrala na jednicku a Wayne Bridge se jevi jako dobra posila na levy kraj obrany, popripade kridlo coz hraje casto. Uvidime kolik si za nej Man City reknou po sezone. Green vytahl zakrok sezony ve druhe pulce a bez nej by tam asi tu nulu neudrzeli. Tottenham se snazil co mohl, ale proste nic nevymyslel. Vse se snazili tahnouit po kridlech, kde operoval Jacobsen( jeho nejlepsi zapas sezony) a nebo Bridge. A kdyz to zkouseli stredem West Ham se vzdy dokazal vcas vratit a hlavne i utocnici pomahali odvadet spinavou praci v zadu. Takhle se ma hrat o zachranu. Tuhle sezonu se urcite udrzi. Kadr nato rozhodne maji. A ten Kovac je na fan strankach West Hamu oznacvan za jednoho z nejhorsich hracu co kdy za Hammers hral.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele