12. kolo
09.11.2010 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Tottenham zase nevyhrál, tentokrát prohospodařil vedení nad Sunderlandem

Na White Hart Lane se opět netleskalo a Redknapp má vážně nad čím přemýšlet. Jeho tým v lize počtvrté za sebou naplno nebodoval, takže se mu pohárové příčky pomalu vzdalují. Dnešní ztráta zamrzí obzvlášť proto, že Spurs po celý zápas prokazovali mnohem větší fotbalovost a nakonec je srazilo jedno hloupé nedorozumění obou stoperů.

Už po prvním poločase to klidně mohlo být 5:0. Zatímco Sunderland se vepředu za celých 45 minut ani nestihl osmělit, vzadu zůstával v pohotovosti neustále. A přitom že by si vedl dvakrát dobře, to se říct opravdu nedá. První skulinku v obraně hostí odhalil již ve čtvrté minutě Modrič, jehož přízemní střelu snadno vyrazil Gordon. Při dalších dvou situacích skotský brankář nemusel zasahovat, přesto byli Spurs patrně blíže gólu než prve. Pavljučenko po dlouhém sprintu jen těsně minul a pak Huddlestoneův halfvolej skončil na břevně. V poslední desetiminutovce první půle pak ještě z většího úhlu nepřekvapil Gordona Van der Vaart, a když se neujala ani Bentleyho pěkně plachtící dalekonosná rána, odebraly se oba týmy do šaten za překvapivě nerozhodného stavu.

Druhé dějství zaběhlé pořádky moc nebořilo. Hned zezačátku Hutton našel zcela neobsazeného Van der Vaarta, jeho projektil se už pomalu zdál být gólový, avšak nakonec odskákal za scénu těsně kolem pravé tyčky. Podobně blízko kýženého gólu mohli být Kohouti jen minutu poté, kdy Zenden ve vápně evidentně podkosil Bentleyho. Webb ovšem namísto toho zavětřil křídelníkovo herectví a raději domácímu hráči ukázal žlutou kartu. Spurs se tedy dočkali až v 64. minutě, kdy Bale na zadní tyči překrásně našel Crouche, jenž sklepl míč pro Van der Vaarta, a ten už takřka z brankové čáry hladce rozvlnil síť. Před domácím publikem se tak prosadil v každém zápase od příchodu na White Hart Lane!

Jak moc se ovšem Tottenham na vedení nadřel, tak snadno ho záhy ztratil. Uběhly pouhé dvě minuty a úsměvná chyba stoperské dvojice Kaboul-Gallas umožnila vyrovnat Gyanovi. Oba zadáci se totiž vrhli po kolmém balonu za obranu, navzájem si dali přednost, mičuda proplula mezi nimi a ghanský forvard tváří v tvář Gomesovi nezaváhal. Od té doby se Spurs dlouho hledali, nemohli najít ten ztracený rytmus, který vytvářel dojem, že vstřelení gólu je jen otázkou času. Takhle akorát ještě hořela defenzíva domácích, když se Gomes nepohodl se spoluhráčem z pole a svůj následný nejistý zákrok musel hasit obligátním podražením Malbranquea.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Mircu5

2:2

Reagovat
Tomtaf

3.0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Sunderland už má těch remíz poměrně dost naproti tomu Totenham teď v lize 2 prohry po sobě.Takže by mohla přijít asi výhra Tottenhamu.Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs vyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ parádny zápas, Tottenham je lepší, ale Sunderland striehne na chybu, do 2. polčasu by to chcelo Croucha.

Reagovat
cerwi

achjo... doufam ze takoveto zapasy uz budem priste vyhravat rozdilem dvou trid. Dalsi zbytecna naprosto zbytecna ztrata. Nechapu Harryho ze neda poradnou sanci Keanovi, vsak ten nas utok az toho VdV je tragickej!!! Snad se s uzdravenim JD zlepsi ta nase "uboha" produktivita. COYS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele