13. kolo
13.11.2010 16:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Tottenham přestřílel Blackburn a konečně tak zvítězil

Spurs si proti Blackburnu klidně mohli dovolit relativně vypustit závěr zápasu a nechat si nastřílet dva góly. Dříve totiž Rovers prakticky k ničemu nepustili, jejich konto zatížili čtyřmi zásahy, a tak po čtyřech zápasech vítězného půstu konečně odněkud vydolovali tři ligové body.

I s jednodenním předstihem uctívají na anglických trávnících památku obětí první světové války. Remembrance Sunday (druhá neděle v listopadu) má na Ostrovech velkou tradici a právě na White Hart Lane si padlé připomněli ne pouhou minutou ticha, ale rovnou fanfárami a nástupem maskovaných vojáků. Naštěstí pro běžného fotbalového diváka, také hráči byli odhodláni vzpomínat ve velkém stylu. Na severu Londýna se totiž okamžitě rozpoutala navýsost přímočará, zábavná bitva. Té navíc hned v 17. minutě, po několika náznacích, vnukl nový náboj Gareth Bale, jenž si při rohu porozuměl s Van der Vaartem a na bližší tyči přesnou hlavičkou rozvlnil síť za zády Robinsona.

Také nadále se na White Hart Lane odehrávala dosti živelná podívaná, jakkoliv to byla zásluha především Kohoutů. Na druhou stranu bez pomoci Rovers, respektive nedůsledného Jonese, by například Pavljučenko ve 28. minutě nemohl zakončovat tváří v tvář Robinsonovi. Soupeř ho totiž vyslal do úniku svou mizernou malou domů, naštěstí pro něj však ruský forvard situaci neustál a hodně minul vzdálenější šibenici, kam mířil. Inu, Pavljučenko dneska zkrátka neměl den. Nejprve mu nevyšlo divadlo na penaltu, pak se takhle zastřelil a do třetice ještě neproměnil penaltu. Poté, co Robinson nepatrně stáhl k zemi Van der Vaarta dokonce ani netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Blackburn mezitím dřímal někde v pozadí. Ve 38. minutě ovšem mohl Kalinič klidně potrestat Pavljučenkovu rozhazovačnost. Jenže v rozhodujícím okamžiku ztratil rovnováhu, a tak přestože se ocital prakticky sám před Gomesem, ve výrazném předklonu jej víceméně akorát nastřelil. Koncem poločasu pak přišel adekvátní trest, a kupodivu se střelcem stal zrovna Pavljučenko. Na druhou stranu tak luxusním centrem, který mu adresoval Bale, snad ani nešlo pohrdnout. Tottenham tedy do kabin odcházel s dostatečným dvoubrankovým náskokem.

Pokud někdo po přestávce očekával kohoutí honbu za zvýšením náskoku, opravdu se jí nedočkal. Začalo se, a také pokračovalo, v poklidném duchu. První vzruch druhého dějství přišel až po hodině hry, kdy Pavljučenko pracně vytvořil střeleckou pozici pro Crouche, který záhy mířil pouze do Robinsona. To na druhé straně hned vzápětí Pedersen už překonal Gomese, ovšem Gallas stál přesně tam, kde měl, a míč odkopl do bezpečí. Tottenham proto záhy mohl zvyšovat na 3:0, a ne jen na 3:1. Opět u toho byl Pavljučenko, tentokrát však v osvědčené roli paliče. Prosadil se totiž Crouch, když dokázal navázat na Robinsonem vyražený Pavljučenkův projektil. Sám ruský forvard se pak neprosadil ani v 73. minutě, kdy pálil nadějně z otočky, ale mrštný Robinson byl u své levé tyčky tak akorát včas.

Pavljučenkovi to tedy opět musela ukázat dvojice Van der Vaart-Bale, i když za užití nedovolených prostředků. Van der Vaartovi totiž při zpracování prudkého balonu nechtěně pomohla ruka, takže pak Baleův přesně umístěný balon měl být správně odstaven mimo hru. Nicméně nestalo se, a Rovers nemuseli až tak smutnit, protože po chvíli tento gól stejně prakticky umazali. Do Dunnovy rány zpoza šestnáctky totiž jemně vstoupil Nelsen a jeho teč se postarala alespoň o čestný zásah Rovers. Navíc v 83. minutě ještě Hoillet vyzval ke skórování El-Hadji Dioufa, jehož střelu do protipohybu Gomese ovšem tentokrát z brankové čáry vykopl Gallasův parťák Kaboul. Na konečných 2:4 proto upravil až Givet díky hrubce Gomese, jenž stoperovu střelu nedokázal vyrazit, přestože mířila doprostřed brány.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Mircu5

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
vanGomm

Blackburn vyhrál na Stoke.Teď už by znovu vyhrát neměl.Navíc Tottenham v úterý jen remizoval,takže bych proto tipnul 1.

Reagovat
smazaný uživatel

6:4

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Kohoutů

Reagovat
smazaný uživatel

super přestřelka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele