38. kolo
22.05.2011 17:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

V Birminghamu nakonec smutní. K triumfu v Carling Cupu se přidává sestup z PL

Pro Birmingham nakonec vážně platí, že prožil sezonu významného plusu i mínusu. Na triumf v Carling Cupu totiž nedokázal navázat záchranou prvoligové příslušnosti a po prohře na White Hart Lane padá. Nutno dodat, že nakonec celkem přesvědčivě, protože by ho v této situaci nezachránila ani jakákoliv remíza.

Naopak Tottenhamu by k uhájení páté příčky stačila i remíza (ba dokonce prohra), neboť konkurenční Liverpool svůj zápas vůbec nezvládl. A podobně na tom dlouhou dobu byl také Tottenham. V první půli si sice Kohouti užívali balonu u kopaček celých 70 procent celkového času, ale neustále naráželi na dobře zformovanou pětičlennou zálohu, či případně na důraznou obrannou linii. V té vynikal hlavně obří Curtis Davies, který zdatně otravoval život dalšímu velikánovi Crouchovi, jenž nakonec pro poranění hlavy ani nedohrál. Zároveň ale pochopitelně nejméně potentní mužstvo ligy nevynikalo na vlastních ofenzivních výpadech, které podnikal víceméně jen sám Cameron Jerome.

Přesto tu šance byly veskrze napříč celým zápasem. Jako první prolomil bariéru Sandro, a to hned dvakrát. Zprvu jeho ránu z těžkého úhlu Foster vyrážel nohou, posléze konečky prstů vytěsnil i jeho dalekonosnou pumelici. A více práce měl čerstvě zvolený nejlepší hráč Brum i nadále. Dokud neinkasoval, zasahoval ještě proti Kaboulově či Modričově pokusu. Poprvé padl až ve 49. minutě, kdy za jeho záda zakroutil z 20 metrů svůj projektil Pavljučenko, náhradník za zraněného Crouche, ovšem to ještě Brum nemuseli nijak smutnit.

Gardnerova výstavní trefa ze 79. minuty je totiž notně povzbudila a stejný hráč hned mohl z přímého kopu přidat druhý kousek. Jenže nestalo se a rázem šlo vše proti Birminghamu. Nejprve Wigan otevřel skóre ve Stoke-on-Trent, aby na něj okamžitě navázal Wolverhampton druhým vstřeleným gólem a klíčově vylepšeným skóre, a pak rezignovala i sama McLeishova parta, když se v nastavení ještě jednou trefil Pavljučenko.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (9)

Přidat komentář
Devil

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Goméz červená v 17minutě

Reagovat
smazaný uživatel

2 2-Crouch,Vdf,-Zigic,-Vlastni Ekotto

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Defoe, Modrić)

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by.

Reagovat
skorpikk

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele