27. kolo
12.02.2011 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Spurs zase jednou vyloupili Sunderland a vytváří tlak na Chelsea

Tottenham prolomil dlouho se táhnoucí sérii neúspěchů na Stadium of Light, když tu bravurně obrátil vývoj zápasu. Přitom dlouhou dobu v první půli vypadal být zralý na odpis, nakonec to byli ale právě hosté, kdo po přestávce víceméně svírali taktovku v rukou. To vše jim minimálně načas zajistilo čtvrtou příčku.

Tottenham na Stadium of Light nevyhrál necelé desetiletí a také do dnešního klání nevstoupil tou správnou nohou. Zatímco Sandro s Jenasem mířili vysoko nad bránu, Asamoah v jedenácté minutě nezaváhal a pěkně z otočky vstřelil už svůj desátý gól v sezoně. Přitom zužitkoval přihrávku Richardsona a také Gallasova nepochopitelného přezouvání se za postranní čarou. Od té doby jsme přihlíželi hře uvolněných, sebevědomě kombinujících i kličkujících Mackems a jaksi ospalých, znechucených Kohoutů. Jejich nemohoucnost akorát chvíli co chvíli dokumentoval některý z hráčů v modrém, který prokázal hodně vychýlenou mušku. Ať už to byl Jenas z přímého kopu, nebo Pavljučenko po krásné Kranjčarově předávce patičkou. Jak se ale říká, že všechno zlé je k něčemu dobré, také tady tohle úsloví víceméně platilo. Ve 44. minutě totiž Dawson ve spolupráci s clonícím Gallasem využil Gordonovi nerozchytanosti a procedil mu z rohu míč mezi nohami.

Vyrovnávací trefa Spurs konečně nakopla, což se výrazně promítlo do dějin druhého poločasu. V něm ihned mohl skórovat Gallas, když jednu z povedených akcí zakončil lehkým šťouchem do Gordona. Co se tedy nepovedlo nyní, podařilo se za chvíli. V 57. minutě zprava centroval Sandro, Bramble dokázal míč odvrátit jen ke Kranjčarovi, jenž pohotově z první zametl míč do sítě. Pak už měl Tottenham očividně vše pod kontrolou. Dalekonosná pumelice Muntariho neměla moc nadějí na úspěch a Richardsonův pokus pro změnu po překonání Gomese jenom dosedl na vršek břevna, aby záhy odskákal z pohledu Tottenhamu do bezpečí. Sunderland se tak snažil odvrátit třetí porážku v řadě marně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 3

Reagovat
Veselac

2:0

Reagovat
Tomtaf

5:1

Reagovat
Honda

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (Pavljučenko)

Reagovat
smazaný uživatel

remíza - ideální pro Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu.liverpool remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele