21. kolo
01.01.2011 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Blackburn Rovers 3:0

Bruce s Gordonem si s jednodenním zpožděním nadělili k narozeninám dárek v podobě vítězství s čistým kontem. Manažer Sunderlandu ukázal, že na Rovers na vlastním stadionu umí a ani dvě trefené tyče mu nezabránili k zisku všech bodů. Kean tak na předchozí výhru z výjezdu nenavázal.

Black Cats se tentokrát na přesný zásah netrápili jako proti Blackpoolu a hned druhý pokus skončil v síti. Al Muhammadi hledal svým centrem Welbecka, který se k míči opravdu dostal a po zpracování pálil z šestnáctky. Balón pak nešťastně tečoval Nelsen do protipohybu svého brankáře.

Vedení navíc pojistil v 19. minutě Bent. Centroval znovu Al Muhammadi a anglický útočník ukončil pěti zápasů dlouhé čekání na trefu hlavičkou, na kterou byl Bunn krátký. Právě Bent mohl chvíli poté zvýšit, po centru Melbranqua zblízka přestřelil.

Krátce po půlhodině hry mohl vrátit hosty do hry El Hadji Diouf, ale po centru Pedersena ze tří metrů nepochopitelně minul. Na druhé straně byl blízko druhému gólu v zápase Welbeck, když vybojoval u vápna soupeře míč a rozezvučel brankovou konstrukci. Ve 44. minutě pak zkoušel štěstí Dann, ale z pětadvaceti metrů o metr branku čerstvě devětadvacetiletého Gordona minul.

Do druhé půle vstoupili domácí s větším důrazem na pečlivou defenzívu. Aktivitu tak přebrali Rovers a po devíti minutách vybízel El-Hadji Diouf Mameho Dioufa, který hlavičkoval vedle. V následující minutě dal o sobě znát střídající Mwaruwari, když přihrál Dannovi, ten ale z hranice vápna nemířil přesně.

Po odehrané hodině vypracoval Melbranque s Richardsonem vyloženou příležitost pro Benta, ten však z pár kroků přestřelil. Dvanáct minut před koncem dostal před vápno přihrávku od Zendena Henderson a podruhé v zápase znělo břevno Blackburnu.

Místo honby za snížením tak v závěru přišel definitivní result v podání Gyana. Rychlý kontr rozehrál Zenden na Hendersona, který našel úspěšného střelce před vápnem. Gyan parádní ranou protrhl šest zápasů dlouhou sérii bez jeho gólu.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com, eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat
Mircu5

1:0

Reagovat
jardakolo1

je to těžke ale snad těch 1:0 vydrži

Reagovat
Veselac

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele