9. kolo
23.10.2010 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Aston Villa 1:0

Villans znovu nedokázali zvítězit a na tři body tak čekají již tři kola. Naopak Sunderland po pěti remízách konečně vítězí, přestože se domácí hráči trefit nedokázali. Nešťastným hrdinou zápasu se tak stal Dunne.

Ve třetí minutě se tajil dech v sektorech obou táborech fanoušků. Nejprve Henderson centroval na Malbranquea, který hlavou poslal míč vedle vzdálenější tyče. O něco lépe pak vzápětí mířil Downing, když z úhlu poslal míč mezi nohama Mignoleta do tyče přímo.

V deváté minutě mohl po kombinaci s Heskeym uniknout obraně Nigel Reo-Coker, kdyby ho však za levou ruku nezbrzdil Cattermole. Velké rozčarování pak šlo znát na lavičce hostů, když píšťalka sudího zůstala němá.

Vyrovnaný zápas přinesl další šanci až po více jak dvaceti minutách hry. Rychlý kontr zakončoval Henderson centrem do vápna na nabíhajícího Benta, před kterým na poslední chvíli odklízel Petrov. Stejný hráč však za čtyři minuty prohrál souboj u lajny s Malbranquem, který poslal centr na přední tyč tak dokonale, že si balón do vlastní sítě uklidil nešťastný Dunne.

Po dvou minutách to mohlo s domácími vypadat ještě lépe. Elmohamady se dostal do vápna a přihrávkou dokázal vedle sebe najít Welbecka, jenž pohotovou střelou mířil chytře do protipohybu brankáře. Excelentní zákrok Friedela však hosty podržel.

Elmohamady pak měl také poslední výraznější šanci první půle, když zpoza vápna napřáhl ke střele ke vzdálenější tyči. Ta ji o kousek minula. Do šaten tak odcházeli Villans s gólovým mankem a bez zraněného Petrova.

Pět minut po změně stran mohli hosté srovnat krok. Downing chytrou přihrávkou dostal do vápna Ashleyho Younga, který z první mířil ke vzdálenější tyči. Mignolet jeho pokus schoval v rukavicích. V 62. minutě nedosáhl na přízemní centr domácí brankář, překvapenému Heskeymu proplul míč mezi nohama a následný pokus Younga v pádu skončil mimo.

V další minutě se po rohovém kopu útlého ofenzivního hráče hostů hlavičkoval Sidwell a na brankové čáře musel zachraňovat Henderson. Devatenáct minut před koncem se k běhu s míčem přes půlku hřiště nadechl Albrighton, aby z patnácti metrů prověřil Mignoletovy kvality. Brankář Sunderlandu vyrazil na roh.

Brzy poté zasahoval rukou proti stejnému střelci jiný domácí hráč. Bramble znatelným pohybem srazil pokus Albringhtona, který se pokutového kopu dožadoval marně. Rozhodnout mohl v 77. minutě Bardsley, který nebezpečnou ranou zpoza vápna jen těsně minul.

Poslední šanci hostí pak nedokázal deset minut před koncem proměnit Heskey, který hlavičkoval vedle vzdálenější tyče. Nastavený čas pak znamenal velká okna v obraně Aston Villy. Nejblíže k využití otevřené defenzívy měl Bent, jehož těsně před střelou obral o míč Dunne.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 Sunderlan vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele