15. kolo
28.11.2010 14:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Chelsea potřetí v řadě nevyhrála, s Newcastlem už ale aspoň bod uhrála

Trápení Chelsea pokračuje a Ancelottiho židle se patrně třese dál. Přestože totiž Blues konečně po dvou prohrách bodovali, z dnešního výsledku se radovat určitě nebudou. Takhle pasivní mužstva, jako byl dnes Newcastle, by stoprocentně měla porážet, minimálně jim nastřílet víc než jen jednu branku.

Celý první poločas se Chelsea zmítala v křeči pro ni poslední dobou tak charakteristické. Takřka každá kombinace v podání modrých působila nesmírně nejistě, kostrbatě. Prakticky jediné, co Blues neustále drželo ve hře, byla poněkud úzkoprsá a ryze defenzivně orientovaná taktika Newcastlu. Ten tedy sice drtivě nastoupil, když Ameobi hned ve druhé minutě málem úspěšně dorážel Carrollovu hlavičku a pak o chvíli později právě pruhovaná devítka využila donebevolajícího nedorozumění mezi Čechem a Alexem, ovšem od té doby už Straky vlastně jen urputně bránili.

A dlouho úspěšně, i když hlavně z výše jmenovaných důvodů. Výjimečně se u domácího "pobřeží" věšela červená vlajka ve 26. minutě, kdy tu po rohu nadělalo nebezpečné vlny duo Alex-Kalou. Prvně jmenovaného hlavičku odkopl z brankové čáry Enrique, jeho kolega zase narazil na několikačlenný obranný val. V jiných případech se zase fandové Magpies mohli obávat nepříjemných trestů - Drogba se v jednu chvíli snažil skrze simulaci vybojovat červenou kartu pro Tiotého a při zákroku stejného hráče na Ashleyho Colea se zase klidně mohla pískat penalta.

Chelsea se však do přestávky kýženého gólu přeci jen dočkala. Zhruba minutu před poločasovým hvizdem konečně hostům vyšla nějaká kombinace ve větší rychlosti a hned se stopeři Newcastlu nestačili ohánět. Malouda pěkně z první narazil do běhu Kalouovi, ten zasekl před Campbellem a za vydatného přispění Simpsona překonal bezmocného Krula. To samo o sobě dávalo Chelsea naději, že je po pauze na co navazovat. To se nicméně Blues vůbec nepovedlo. Spíš naopak se hned museli třást při nejistém výběhu Čecha a Routledgeově následné ráně do zpola odkryté klece, kterou heroicky vyhlavičkoval Ashley Cole.

Modří se zase relativně urvali ze řetězů až nějakou čtvrthodinu před koncem. Avšak když už Drogba konečně nechal diváky nakouknout do své pravé kuchyně, musel si předtím při zpracování vypomoci rukou, a tak jeho lahůdkové zakončení z otočky nemohlo přinést regulérní gól. Ten měl ovšem rozhodně přijít se 79. minutou, kdy se Kalou dostal k míči zhruba metr a půl od brankové čáry, a i přesto ho nedokázal dopravit do sítě. Zakončoval sice z většího úhlu a ze vzduchu, ale tak jako tak šlo o největší selhání kola. Tím spíš, když i kvůli tomu Chelsea nakonec nevyhrála. Další šanci skórovat pak už měl jen Sturridge, který však z osy hřiště slabší levačkou minul.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (29)

Přidat komentář
Mircu5

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra bude zázrak

Reagovat
PePiG7

1-1 Nolan-Anelka

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 : 0 - Nolan, Caroll

Reagovat
smazaný uživatel

krásnej kurz na newcastle... 1-0 nebo 2-0 pro straky

Reagovat
-Pato-

1:1

Reagovat
-Pato-

konecne

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

otázka času než to tam Chelsea začne znovu padat, viděl bych to na tenhle zápas a výhru 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem ako niekto môže špekulovať nad odchodom Carla. Ale bojím sa ,že jeho tvrdenie ,že zranených hráčov môže plnohodnotne nahradiť inými je len pokec pre morálku hráčov.

Reagovat
smazaný uživatel

na tom neco je brat..u nas je tomu taky tak,plat chodi,co bysme se namahali..kdyz vam chybi Terry,nikdo je neserve..chybi vudce...

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Devil

Kez by NU prekvapil.....

tip.-0:3 bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

pokud NU vstrli gol jako prvni, chelsea maximalne remizuje, paklize CFC dá první gól, může to být pro domácí i debakl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nevite nekdo stranku na cem jse to bude hrat diky

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea jedním slovem tragédie jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

na tu tvojí tragédii si přepokládám nekoukal....

Reagovat
MySch017

myslíš tých 7:1??? tak to bola naozaj tragédia... ale pre Blackburn...

Reagovat
smazaný uživatel

špatně sem to napsal myslel jsem jestli koukal na Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

jsem fanošek united,ale musím s tebou souhlasit,chelsea měla vyhrát,byla janě lepší,ale měli štěstí myslím 7 minut před koncem...tak jako tak GLORY GLORY.

Reagovat
smazaný uživatel

Chvíli před poločasem jsem se díval. Ale já myslel jakože poslední výkony Chelsea od zápasu s Liverpoolem že jsou tragické . Možná jsou v těch zápasech lepším týmem to nevím protože chelsei nesleduju ale ze 6ti utkání pohopouhé 2 domácí výhry o gól a to ještě jedna proti Žilině je podle mě hodně slabá bilance. Ale mě jakožto fanouškovi Man Utd to fakt nijak nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Uchvacuje mě už pěkně dlouho systém střídání Hodgsona ! Naštěstí se zatím daří, ale nevěřil jsem, že dokáže hrát s NUFC dobrý fotbal i v PL .. jinak NUFC škoda že nejsou 3 body ..

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele