10. kolo
30.10.2010 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

I nadmíru kuriózní gól přispěl k další domácí výhře MU

Třikrát nastřelená branková konstrukce a patrně nejkurióznější gól v dosavadním průběhu sezony - to jsou zdaleka nejvýznamnější atributy šlágru desátého kola. I přesto se ale na Old Trafford většinu zápasu nehrál překrásný fotbal, ten dokonce místy sklouzával i do pořádné nudy. Ovšem na situaci z 85. minuty, kdy United potvrdili své vedení, všichni přihlížející jen tak nezapomenou.

Mohl to být skvělý začátek, pro obě mužstva. Už na počátku druhé minuty vyslal ze střední vzdálenosti křižnou ránu Park a oprášil tak pravou tyčku Gomesovy branky. Jen za pár okamžiků na druhé straně podobně pálil Van der Vaart, takže se otřásla rovněž pravá strana brankové konstrukce - tentokrát na opačném konci hřiště. Pak už se hra poněkud ustálila a šlo číst, na co asi tak oba týmy budou chtít dneska sázet. V případě MU to bylo jasné, to chtělo především kontrolovat hru a převážně držet míč na svých kopačkách. Spurs naproti tomu praktikovali navýsost přímočarý fotbal, často pomalu první přihrávka po získání balonu mířila za soupeřovu obranu, někam dopředu.

Více nebezpečenství s sebou nicméně nesla taktika domácích, díky níž nepřesně pálili Park s Rafaelem, a veskrze přímo do Gomese zacílil Fletcher. Na opačném konci hrací plochy se spíš bojovalo a obléhalo jen krátkodobě a bez pořádného efektu. Za vítanou změnu standardu můžeme považovat 31. minutu a s ní příchozí standardku Manchesteru. Tu brilantně rozehrál Nani a Vidičovi stačilo jen lehce postrčit míč směrem k vzdálenější tyčce, kam Gomes snad ani nemohl včas doskočit. To čerstvý čtyřicátník Van der Sar byl na druhé straně s to vyrazit povedenou ránu Modriče, takže se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Jelikož Spurs dnes inkasovali jako první již v šestém po sobě jdoucím ligovém zápase, dalo by se očekávat, že je to až tak nerozhodí. Přitom ale na place nepůsobili dvakrát sebevědomě, výjimku tvořili snad jen Van der Vaart s Balem, a především nebyli vůbec nebezpeční. Dívat se na to nemohl jenom Bale, který v 60. minutě předvedl dech beroucí sprint napříč celou útočnou polovinou, aby pravačkou vystřelil jen těsně vedle. Na opačném konci mezitím Hernandez zaspolupracoval s Nanim a trošku protáhl Gomese.

Ještě hůře se Spurs udělalo, když musel hrací plochu nedobrovolně opustit Rafael Van der Vaart, u něhož je nyní důvodné podezření na vážné poranění kolenní šlachy. Takto Tottenham přišel o svého jediného dnes doopravdy fungujícího tvůrce hry, takže se od poslední desetiminutovky snad ani nedaly čekat zázraky. Jenže dostavily se, i když ne v tom správném slova smyslu, alespoň co se představ Kohoutů týče. V 85. minutě totiž United vsítili gól, který jim doslova spadl do klína.

Nanimu sudí nejprve neskočil na lep, když mu neodpískal penaltu, ovšem portugalský křídelník, jenž si chvíli poležel ve stínu reflektorů, záhy mohl využít slabší chvilky brankáře Gomese a přes svůj prvotní neúspěch nakonec zařídit gól. Brazilský golman se totiž domníval, že byla hra přerušena, takže před sebe položil balon a jal se rozebíhat k výkopu. V tu chvíli se zezadu přiřítil Nani a nakopl míč do sítě - Gomes si svůj renonc uvědomil až příliš pozdě a stihl balon jen lehce tečovat. Tím se strhla lavina protestů, neboť čárový z neznámých důvodů zvedl svůj praporek nad hlavu. Mark Clattenburg se nicméně přemluvit nenechal a branku potvrdil. V nastavení pak ještě Nani mohl docílit "plnohodnotného" gólu, to by však jeho dalekonosná rána nemohla přistát pouze na břevně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1 ( Nani,Berba,Chicharito - Bale)

Reagovat
PePiG7

2-0 (Berba,Scholes)

Reagovat
PePiG7

až na ty střelce se musím pochválit

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 .... i hope

Reagovat
smazaný uživatel

4:4

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 ..hernandez nani berbatov gibson....bale

Reagovat
smazaný uživatel

lets go manu go go.......spurs to nevedia na manu

Reagovat
smazaný uživatel

Velice těžké utkání...doufám,že nám to Chicharito zase vystřílí...je to bůh

Tip - 2:1 a Chicharito se opět alespoň jednou trefí

Reagovat
smazaný uživatel

Remízka

Reagovat
smazaný uživatel

doufám,že SPURS uhrají alespoň bod a neboi rovnou vyhrají,když je na OT poženu ,už se na tu atmosféru moc těším...

Reagovat
mithro

po liverpoole dufam ze dalsi poriadny zapas a samozrejme so stastnym koncom pre United, mna upokojuje ze na Spurs to vieme

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 BERBATOV,HERNANDEZ

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

asi hezký zápas, ale vypadá to na plichtičku s pár golama, ale pozor!!!!!!! dáblové na ně umí, ale zase nemají takovou formu, jako kdysi s Ronaldem.

Reagovat
Devil

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jak vypadají poslední zápasy manchesteru a tottenhamu, myslíte že to bude zápas dobře laděný ze zadu nebo spíše útočný zápas?

Reagovat
PePiG7

pecka Vidaaa

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gól Naniho byl fakt dost kuriozní každopádně cenné 3 body při momentální formě Tottenhamu

PS: V soutěžních zápasech je Man Utd 22 zápasů bez prohry

Reagovat
mithro

prvy krat od sezony 91/92 v prvych 10 zapasoch neporazeny

Reagovat
mithro

prvy krat od sezony 91/92 v prvych 10 zapasoch neporazeny

Reagovat
smazaný uživatel

spokojenost...3 body jsou důležité...Zápas byl hezký,šance byly na obou stranách a co se týče gólu,je dobře že padnul,protože už před tím měla být na 100procent penalta a pomezní rozhodčí byl tragickej a jestli nebyl podplacenej tak musel mít na Tottenham vsazenej balík,takový hajzlové nemůžou rozhodovat zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele