4. kolo
11.09.2010 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Fulham užuž mířil za čtvrtou remízou v řadě, proti byl Dembélé

Jistě si vzpomenete na Hangelandovo vyrovnání v poslední minutě utkání s Manchesterem United. Nyní tedy vězte, že Craven Cottage napsal další skvělý příběh, tentokrát dokonce s vítěznou tečkou. Přestože se v první půli zranil klíčový útočník Zamora, Fulham díky jeho parťákovi Dembélému dokázal právě v 90. minutě otočit nepříznivý vývoj zápasu a připsal si na své konto po třech remízách konečně i výhru.

Úvodní poločas tohoto klání přinesl zejména úpornou bitvu o střed pole. Tu, dejme tomu, vyhrával spíš Fulham, který měl více ze hry, ovšem na oplátku již od desáté minuty prohrával. To když si Doyle seběhl z pravé strany na střed, odkud směřoval víceúčelnou přihrávku na osu hřiště. Víceúčelnou proto, že na ni nejprve nedosáhl původní adresát Ebanks-Blake, jenže za ním dobíhající Van Damme už míč do sítě neomylně zametl. Další rána přišla pro Fulham ve 27. minutě, kdy po Henryho čistém zákroku zůstal na zemi v bolestech Bobby Zamora drže se za pravý kotník. Kvůli tomuto problému pak taky po dvou minutách předčasně opustil hřiště. Tím Cottagers přišli de facto o svůj hlavní zdroj nebezpečí pro soupeřovu svatyni a omezili se na nárazová varování ze standardních situací. Žádný závar se jim však nepodařilo proměnit v kýžený vyrovnávací gól.

Změnu přinesla až druhá půle, kterou gól na 1:1 prakticky načal. Hned po dvou minutách se totiž Zamorovy úlohy očekávaného spasitele poprvé ujal Dembélé, když neschopnosti soupeře odvrátit Daviesův centr využil k bleskovému přehození mičudy z pravé nohy na levou a následné precizní koncovce. Od té doby byl zápas prakticky o jediném týmu - Fulhamu. Gera ovšem ze šesti metrů přestřelil a Dembélé pro změnu po Murphyho výzvě napálil akorát Hahnemanna. Trestat nedobré hospodaření Cottagers tedy mohl Doyle, jenž si na zadní tyč naběhl pro Jarvisovu donášku. Scházelo mu překonat jenom zadáka Bairda číhajícího na brankové čáře.

Wolves hráli, jak kdyby se bránili soupeřově přesilovce. Jejich defenzivní val měl až příliš mnoho trhlin, kterých se domácí nebáli využívat. Zatím je však zrazovala koncovka. Davies tedy po Dembélého pasu minul a pak sám Belgičan netrefil prostor mezi třemi tyčemi z uctivé vzdálenosti. Duelu mohl pak vnuknout novou zápletku zase Jarvis se svou nahodilou akcí. Tentokrát šlo o nevinný záměr, kdy jeho centr sám vylekal Schwarzera, neboť plaval tak akorát pod víko. Americký brankář nicméně zvládl reagovat a udržel naděje Fulhamu na vítězství při životě. Soupeřovy šance na tři body pak ještě umně přiživil stoper Berra, jenž se nechal vyloučit po druhé žluté kartě vinou nešikovnému zákroku na Johnsona. Přestože poté Cottagers hráli v přesile jen pár minutek, dokázali chvíli před vypuknutím nastavení skórovat. Nefalšovaným hrdinou londýnského celku se přitom stal Dembélé, jenž z 25 metrů propálil prakticky neexistující zeď Wolverhamptonu i zaskočeného Hahnemanna.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 vlci to zvládnou

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

to sa taky fanusik 2:0

Reagovat
AjaxFans

Dobře Moussa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele