8. kolo
16.10.2010 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Fulham FC - Tottenham Hotspur 1:2

Fulham sice dnes vstřelil první gól, ale na něj Tottenham bleskově zareagoval a ve druhé půli Huddlestone rozhodl, že tři body si připíší Spurs. Svěřenci Marka Hughese tak přišli o ligovou neporazitelnost.

Zápas na Craven Cottage začal prakticky bez zábran, hrál se otevřený fotbal a diváci se mohli bavit šancemi na obou stranách. Jako první hrozil v šesté minutě Pavljučenko. Fulham sice odvrátil rohový kop, ale Bale vrátil míč na ruského forvarda, jenž obešel Bairda a vypálil. Těsně vedle. Ve 14. minutě se poprvé ukázali domácí. Davies poslal skvělý pas na Kamaru, ten vystoupal nejvýše a hlavičkou zakončil. Ale ani se mezi tři tyče netrefil.

Za deset minut udělal obrovskou hrubku Modrič, jenž nedokázal odkopnout míč a místo toho ho poslal Murphymu, jenž nacentroval na Hughese, ale ten v obrovské příležitosti hlavičkou minul. Za ním ještě nabíhal Kamara, ale k němu se míč nedostal. Tohle měl být gól. Povedenou akci pak předvedl Salcido, jenž si z levé strany do středu a nebezpečně vypálil. Jenže branku na Craven Cottage nikdo ne a ne trefit.

Nakonec se diváci dočkali po půlhodině hry. Skvělou práci odvedl Dempsey, jenž si ve vápně hrudí sklepl míč, potáhl ho do strany a přesnou přihrávkou vystavil mimo hru Kinga s Gallasem, přičemž do prázdné zakončoval Kamara. Ale radost Cottagers netrvala dlouho. Okamžitě po rozehrávce totiž Spurs srovnali. Podobně jako před chvílí Dempsey zapracoval ve vápně výborně Van der Vaart a z otočky se snažil přelobovat Schwarzera. Míč sice skončil na břevně, ale do prázdné branky ho dokázal usměrnit Pavljučenko. Pár minut před poločasem mohl domácím vrátit vedení Kamara, ale Gomes vytáhl parádní zákrok.

Krátce po změně stran si naopak mohli vzít vedení Spurs. Po odvráceném rohu posílal míč na zadní tyč Lennon a Pavljučenko z voleje zakončoval. Ale Schwarzer ho zlikvidoval. Stejně tak si vedl na druhé straně Gomes při hlavičce Bairda.

Po hodině hry se síť rozvlnila potřetí a pro nespokojenost domácích fanoušků udeřil znovu Tottenham. Přitom Huddlestonova rána ze střední vzdálenosti, která zapadla přesně k tyči, nebyla v prvním momentě uznána. Asistent rozhodčího totiž signalizoval ofsajd Gallase, jenž stál před Schwarzer a zacláněl mu ve výhledu. Jenže po domluvě hlavní sudí Mike Dean výrok čárového opravil a gól uznal.

V 78. minutě mohl Fulham srovnat. Gomes jen vyrazil Daviesův centr, ale Salcido poměrně slibnou příležitosti pohrdl. Deset minut před koncem donutil Schwarzera k dobrému zákorku nepříjemnou střelou Hutton. Za další dvě minuty si mohl připsat druhý zásah Kamara. Davies na pravé straně vyslal patičkou Kellyho, ten odcentroval, ale Kamara vysoko přestřelil. Do konce zápasu se již stav nezměnil, když si Tottenham vedení pohlídal a po osmi zápasech zůstává jediným neporaženým týmem Manchester United.

Autor: Ondřej Holzman / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
cresposuper

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele